Akhisarpress.com - Akhisar Tarım Kredi Kooperatifi geçtiğimiz ay kaza nedeni ile hayatını kaybeden Ramazan Akyol isimli ortağının ailesine sahip çıktı.

Kooperatife borcu olan Ramazan Akyol’un borcunun silinmesinin yanı sıra ailesine 80.000 TL ‘lik çek hibe edildi. Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Tarım Kredi Kooperatifi Ege Bölge Mdürü Yusuf Yeşil ve Akhisar Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mustafa Akyel’in katıldığı törende Ramazan Akyol’un eşi Ünzile akyol ve çocuklarına verilen 80.000 TL’lik çek ile aile hayatını sürdürebilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Akhisar Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mustafa Akyel, “Akhisar 371 Sayılı Akhisar Tarım Kredi Kooperatifinin 2704 nolu ortağı Ramazan Akyol, ilçemizden geçen İzmir -İstanbul istikametindeki anayolda 26.02.2013 Salı günü Akhisar Lisesi önünden Karşıdan karşıya geçerken bir Kamyonun çarpması sonu vefat etmiştir.Tarım Kredi Kooperatifleri Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesidir. Bu aile mensubumuzda vefatından önce bütün tarımsal ihtiyaçlarını çok uygun koşulda Kooperatifimizden tedarik ederek üretimine devam etmiştir. Sürekli Kooperatifimizin destek ve katkıları olmuştur.

Kooperatifimiz üyeleri Hayatta iken aldıkları destek yanında, vefatı halinde de bizleri yanı başlarında bulmaktadırlar üye çiftçilerimizin vefatları halinde, borçları ne olacak ? , kalanlar hayatlarını nasıl ikame ettirecek gibi bir düşünce içinde asla olmazlar. Çünkü ; Birlik ve beraberliğimizin uygulama sahası, mihenk taşı, kurulduğu 1863 yılından günümüze kadar biriken tecrübesi ile Tarım Kredi Kooperatifleri Çiftçilerimizin hep yanı başındadır.

Ramazan Akyol’un ölümü ile ve Kooperatifimize olan kredi borcunun tamamı silinmiştir. Eşi ve Çocuklarına borç yükü kalmamıştır. Bu yeterlimi? Elbette hayır.Bu ailenin geçimini teminen 80.000.-TL tazminat ödenmiştir. 2 çocuğu ile ortada kalan Acılı eş Ünzile Akyol, bu para ile hayatını çiftçiliğini idame ettirecektir.

Ölüm acısını bir nebzede olsa hafiflettiğimiz için Kooperatifimizce huzurluyuz, mutluyuz. Ünzile hanım ile çocukları Gökhan ve Rahim şimdi daha rahatlar bunlar Tarım Kredi Kooperatifine Müteşekkir, bizlerde kendilerine şükran borçluyuz.” Dedi.