Akhisarpress.com - Kocası tarafından Manisa’da bıçaklanarak öldürülen Fethiye Gökçen Akhisar’ın Zeytinliova beldesinde toprağa verildi.

Kocası Ali Gökçen tarafından 11 kez bıçak darbesi ile ağır yaralanan ve Manisa Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen 3 gün sonra hayatını kaybetti. 11 yaşında ilk eşinden Irmak adında bir kızı olan, Fetiye Gökçen (32) Zeytinliova beldesindeki baba evine getirildi Fetiye Gökçen’in cenazesi aynı Mahallede bulunan Fevzi Paşa Camiinde kaldırılarak Zeytinliova mezarlığında toprağa verildi. Cenaze Törenine cinayet işlendiği günden beri olayı takip eden, Fetiye Gökçen’nin yoğun bakımda ziyaret eden CHP Milletvekili Sakine Öz, İlçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Kadın Kolları Başkan ve üyeleri, Akhisar Değişim Tiyatrosu 8 Mart Kadın Çalışma Gurubu elamanları, Zeytinliova ve Mecidiye Beldeleri belediye başkanları ile ç ok sayıda belde sakini katıldı.

Fetiye Gökçen’in cenazesi Akhisar Belediyesi Cenaze arabası tarafından İzmir Adli Tıbbından alınarak Zeytinliova’daki Özdemir Caddesindeki 28 nolu baba evine getirdi. Milletvekili Sakine Öz ve CHP’li kadınlar tarafından teselli edilen annesi Azime Tarhan, ablası Nurhan Tarhan ve mahalle sakinleri kadınlar göz yaşları ile duasına katıldılar. Değişim Tiyatrosu 8 Mart Kadın Çalışma Gurubu caminin önünde dört bayan “Kadına Şiddete Hayır” yazalı pankartları ile saygı duruşunda bulundular. Cenaze ikinde namazından sonra kılınan Cenaze namazı sonrası Zeytinliova mezarlığında toprağa verildi.

Fetiye Gökçen’nin dramı bundan 12 yıl önce başladı. Babası ölen Fetiye kendisinden 30 yaş büyük birisi ile evlendirildi. Irmak adında kızlara dünyaya geldi. Imak’ın doğumdan sonra yaş farkı ile başlayan anlaşmazlıklar boşanmaya sonuçlandı. Babası da olmayan Fetiye çocuğu Irmak’ın istikbalini temin etmek için Manisa’da Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikada çalışmaya başladı. Aynı sanayi sitesinde başka bir fabrikada çalışan Ali Gökçen (38) ile tanışıp 6 ay önce evlendi. İyi bir yuva kurmak, Ali’nin kızı Irmak’a iyi babalık yapmak tek arzusuydu. Fakat beklediği mutluluğu bulamayan Fetihe ayrılmaya karar verdi. Bunu hazmedemeyen eşi Ali geçtiğimiz hafta yol ortasında Fetiye’yi 11 yerinden bıçakladı. 3 gün yoğun bakımda kalan Fetiye hayatını kaybetti.