Basın açıklamasında emekli vatandaş Recep Yılmaz, Türk Kızılay'ına her yıl olduğu gibi 10.cu kurban bağışını Orhan Çeçen'e verdi.
 
Orhan Çeçen;" 2007 yılından buyana başlattığımız kurban kampanyasında geçen yıl 37, bu yıl hedefimiz 100'ü aşmaktır" dedi.
 
Çeçen;" yardımlarımızı İlçemizdeki muhtarlarımızla diyaloga girerek mahallelerindeki yardıma muhtaç kişileri tespit edip, bizlere gönderiyorlar. bizde Kızılay'dan gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz" dedi.
 
Kurban bağışlarının Yurtiçi 740, yurtdışı 475 TL olduğunu söyleyen Orhan Çeçen," Kızılay İle Kurban Bereketi Yıl Boyunca Sürecek" dedi.
 
Orhan Çeçen, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi. Çeçen;" 2007 yılından beri Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla sesleniyor. Kızılay’ın geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 2016 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yüzbinlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı içinde değil, yıl boyu ete kavuşacak.
 
AMACINA UYGUN KURALINA UYGUN
 
Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek Kurum’un modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurban döneminin ardından Kızılay, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile süreci anlatan bir DVD gönderecek.
 
İYİLİK SINIR TANIMIYOR
 
Kızılay ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverler Bosna Hersek ve Bulgaristan’ın da aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya’nın da aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Pakistan ve Bangladeş’in de aralarında bulunduğu Güney Asya ülkeleri; Kırgızistan ve Kazakistan’ın da aralarında bulunduğu Orta Asya ülkeleri; Filistin ve Irak’ın da aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 30’dan fazla ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay’a kurban vekâletlerini verebilecek.
 
168 ÇAĞRI MERKEZİNDEN 7/24 BAĞIŞ
 
Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 740 Lira öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için 475 Lira ödeyecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar;
 
BANKALARDAKİ KIZILAY BAĞIŞ HESAPLARINI
 
Türk Kızılayı Şubelerini,
PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını,
168 ücretsiz çağrı merkezini ve
www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler.
Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler. Vekaletlerini Kızılay’a vermek isteyen yurt dışındaki vatandaşlarımız ise Kızılay Internet sayfası üzerinden bağışı mönüsünü kullanarak inline ödeme yapabilecek. Ayrıca 0090 312 458 30 00 numaralı telefondan Kızılay’ın ücretsiz danışma ve bağış hattını arayarak uluslararası kredi kartı ile vekalet bedelini ödeyebilecek. Vatandaşlarımız, Almanya’daki Ziraat Bankalarının Kızılay hesap numarası aracılığı ile de kurban vekalet bedelini ödeyebilecek.
 
Ziraat Bank International AG
Filiale Frankfurt
AmHauptbahnhof 16  60329 Frankfurt
KONTO NO: 1080000001
BLZ: 512 207 00
IBAN NO: DE26 5122 0700 1080 0000 01
SWIFT: TCZBDEFF
 
(KM-EÇ-ED)