“Kadının Seçme ve Seçilme Hakkı’ nın 85. Yıl dönümü için, Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği’nin Mahallede yaptıkları basın açıklamasına tarladan gelen anneler, okuldan gelen kız çocukları da katıldılar.  Anneler, anneanneler, babaanneler “Biz kız çocuklarımı okutacağız” derlerken, okuldan çıkan  kız öğrenciler, “Biz 15 yaşında gelin olmayacağız. Okuyacağız.Ekmeğimizi kazanacağız” dediler.

Akhisar Belediyesi Kayalıoğlu Mahallesi hizmet binası önünde bir araya gelen  Akhisar 8 Mart Dayanışma Derneği yönetim kurulu  başkanı Ayşen  Uçar Erkanlıoğlu, yönetim kurulu ve üyelerinin katıldığı basın açıklamasını Kayalıoğlu köyü sorumlusu Mesude Sevrier okudu.

Kayalıoğlu Mahallesi kadınlarını açacakları temsilcilikte topladıklarını sayılarını her geçen gün arttırdıklarını söyleyen 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği temsilcisi Mesude Sevrier, “Kayalıoğlu  tüm kırsal kesimlerde yaşayan  kadınlara örnek olacaktır.” Dedi. Köylü anneler, babaanneler, anneanneler el işi  yaptıkları bazı objelerde, minik gelinler, deve üzerindeki damatlar ve köy yaşantısında karşılaşılan  tavuklar ve kuzuların yün örgü işlerini ellerine alıp, “Artık bizde kadın olarak varız. Özellikle kız çocuklarımız başta olmak üzere onları okutmak için var gücümüzle çalışacağız.” Derlerken okuldan çıkan kız çocukları da  onların yanına koşarak, “ Bizler okuyacağız. Ekmeğimizi elimize alıp ayakta durduktan sonra  yuva kurmayı düşüneceğiz. Biz 15 yaşında  gelin olmayacağız.” Dediler.
 

(HALDUN AKYÜZ)