Milli Eğitim Bakanlığı ve Ensar Vakfı tarafından düzenlenen, Ortaokul ve lise öğrencilerinin şiir, karikatür, hikâye ve kısa film dallarında katıldığı Değerler Olimpiyatları sonuçlandı.

Her yıl düzenlenen Değerler Olimpiyatı’nda bu yıl kısa film dalında Türkiye ikinciliğini birçok eser arasından Akhisar ilçemizden Başlamış Ceyhan Karasoy Ortaokulu kazandı. Akhisar’a 22 km uzaklıktaki Başlamış Köyü’ne her gün taşıma araçları ile gelip giden öğrenciler,  birçok zorluklara rağmen, kısa bir süre içersinde idare ve öğretmenlerinin de desteğiyle bu başarıyı elde ettiler. 

Başrolünde 5. sınıf öğrencisi Galip ERTEN’in rol aldığı,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muhammet Emin ALTUNKAYNAK’ın yönetmenliğini ve oyunculuğunu yaptığı, Özel Eğitim Öğretmeni Esat YASSIÖREN’in çekimlerini ve montajını gerçekleştirdiği “KEŞİF” adlı kısa film,  ilk olarak Akhisar ilçesinde kurulan komisyonda birinci seçilerek il seçmelerine katılmaya hak kazandı. Ardından il seçmelerinde de birinciliği elde eden film, Türkiye finali için İstanbul’a gönderildi.Yapılan değerlendirmeler sonucunda Türkiye ikinciliğine layık görüldü.

Okul Müdürü Mustafa Ali YILMAZ bu başarı ile ilgili olarak: “ Öğrenciler ve öğretmenlerimin bu başarısı ile gurur duyuyorum. Öğrencilere fırsat tanımak, onları başarıya motive etmek, bu başarının temelinde yatan en büyük etkendir. Bir köy okulu olarak imkânlarımız kısıtlıydı elbette ancak inancımız tamdı. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum.”

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de bu başarıyı tebrik etmek için okula ziyarette bulundu. Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa AKKUYU, Mehmet Şahin ve Mükremin KARASUokulu ziyaret ederek bu başarıda emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerle teker teker görüşerek Başlamış Ceyhan Karasoy Ortaokulu’nu ve Akhisar’ımızı Türkiye çapında değer temalı bir yarışmada başarıyla temsil ettikleri için tebrik ettiler.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere 11 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak ödül töreninde ödülleri takdim edilecektir.