Aslen Akhisarlı olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Merter KIRKMALI Akhisar Erzurumlular Derneği Başkanı Müslüm YILMAZ’I ziyaret edip, Erzurumlular ile hasbihal etti. Dernek tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.
 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN’in selamlarını Akhisar'a getiren KIRKMALI, Erzurum'da yapılan alt yapı, üst yapı, sosyal, kültürel, spor ve gençlik projelerini tek tek Erzurumlulara anlattı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak gece gündüz hiç durmadan Erzurumlulara hizmet için çalıştıklarını söyleyen Merter KIRKMALI sözlerine şöyle devam etti:
 
"Sayın Başkanım, çok değerli Erzurumlular, Kurban Bayramı’nız mübarek olsun. Hazreti Allah daha nice bayramları hep birlikte görmeyi nasip etsin. Ancak biz bugün burada bayramımızı kutlarken Arakan'da Müslüman kardeşlerimiz zulme uğramaktadırlar. Allah'a şükürler olsun Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın girişimleriyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acilen Arakan için toplanma kararı aldı. Allah'ın izniyle bu zulum son bulsun, bulacak inşallah. Şahsım; 2014 yılı Yerel Yönetimler Seçimleri sonrasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN'in talebi doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirildim. Halen görevime Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak devam etmekteyim. Yaklaşık 3,5 senedir Erzurumlulara hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum. Erzurum'da; anadolumuzun, tarihimizin, kültürümüzün, ecdadımızın son kalesi Erzurum’un güzel insanları Dadaşlar ile tanıştım. Nene Hatun ile tanıştım, Alvarlı Efe ile tanıştım, Kazım Karabekir ile tanıştım. Sözlerimi tamamlamadan önce hepinizi muhabbetle, sevgiyle selamlıyorum. Sözlerimi Alvarlı Efe Hazretleri'nin şu iki mısrasıyla bitiriyorum. “Can bula cananını bayram o bayram ola, kul bula sultanını bayram o bayram ola”. Allaha emanet olun, Allah yar ve yardımcımız olsun."