İzmir'in Konak ilçesinde, polisin şüphesi üzerine durdurulan arabada bomba düzeneği ve el bombaları ile yakalanan 4 zanlının, iki hafta önce Manisa'da askeri araç geçerken patlatılan bombayı koyduğu, kamera ile kaydettiği ileri sürüldü. 

Geçen cuma akşamı, Basmane semtinde asayiş uygulaması yapan Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı yunus ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları otomobilde arama yaptı. Otomobilde yapılan aramada; bomba düzeneği, 3 el bombası ve 2 tabanca ele geçirilirken, 4 kişi gözaltına alındı. Yapılan detaylı soruşturma sonucu gözaltına alınan zanlılardan ikisinin terör örgütü PKK tarafından kırsaldan eylem yapmaları için gönderildikleri tespit edildi. İzmir polisi, derinleştirdiği soruşturmada, yakalanan 4 zanlı ile irtibatlı oldukları ileri sürülen kişilere yönelik devam ettirdiği operasyonda, Manisa ve İzmir'de 15 kişiyi daha gözaltına aldı.

MANİSA SALDIRISINI KAMERAYA ÇEKMİŞLER
Otomobilde yakalanan zanlılar F.Y., E.S., İ.I. ve A.Ç.'nin üzerinde çıkan kamera ve flaş bellekte, geçen 28 Nisan'da Manisa'nın Soma ilçesinde yola tuzaklanmış uzaktan kumandalı iki el yapımı patlayıcı belli aralıklarla patlatıp, bir astsubayın yaralanmasına neden olayın kamera ile çektikleri görüntülerin çıktığı öğrenildi. Patlama anı görüntüleri üzerlerindeki flaş bellekte çıkmasına rağmen zanlıların suçlamayı reddettiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği, zanlıların sorgulamasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.