MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar’ın Kayalıoğlu Mahallesi’nde gerçekleştirdiği bir kilometrelik yağmursuyu hattı çalışmasıyla, yağışlı havalarda mahallede yaşanan sıkıntılara son verecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelindeki yağmursuyu sorunlarına yönelik projeleriyle yağışlı havaları çile olmaktan çıkarıyor. Bu kapsamda MASKİ, Akhisar ilçesine bağlı Kayalıoğlu Mahallesi’ndeki yağmursuyu hattı döşeme çalışmalarında yarıya geldi.  Geçtiğimiz aylarda hattın kara ve demir yolu bağlantıları için yatay delgi çalışması yapan Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri, belirlenen güzergah üzerine bir kilometre uzunluğunda yağmursuyu hattı döşüyor.

“Bundan sonrasında sıkıntı yaşamayacağız”

Kayalıoğlu Mahalle Muhtarı Armağan Ağdanlı, “Mahallemizde uzun zamandır yukarıdan gelen yağmur suları nedeniyle su taşkınları yaşıyorduk. Vatandaşlarımızın evini su basıyordu. Şuan yağmursuyu hattımız yapılıyor. Bu yapılan yatırım sayesinde bundan sonrasında sıkıntı yaşamayacağız. Deremizin temizliği de yapıldı. Kalıcı bir çözüm oldu. Yapılan hizmetler için Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den, yapım işini yürüten personele kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.