Akhisarpress.com

 

30 ağustos zafer bayramının 90. Yıl dönümü kutlamaları Kayalıoğlu Belediyesi Bilge-Ünsal Basut Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi gençleri ile Kayalıoğlu Belediye Başkanı, belediye meclis üyeleri, Kayalıoğlu CHP belde örgütü, Akhisar CHP ilçe yöneticileri ile üyelerinin ve Kayalıoğlu kasabası halkının katılımıyla başladı. Program Kayalıoğlu kasabası topuzlar mevkiinden meşaleler ile fener alayı yürüyüşüyle Kayalıoğlu Belediyesinin önüne kadar devam etti.


Program Kayalıoğlu belediyesinin önünde biten fener alayının ardından belediye meydanındaki otopark alanında saygı duruşu, istiklal marşı ve Kayalıoğlu belediye başkanı Mehmet Gökfiliz’in konuşması ile devam etti. 


Kayalıoğlu Belediye Başkanı  Mehmet Gökfiliz konuşmasında 

“ Zafer Bayramı nedeniyle yapılan kutlamaya hoş geldiniz.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Bakanlar Kurulunun 16 Nisan 2012 tarihinde çıkardığı yönetmelikle beldelerde resmi olarak kutlanamamaktadır. Bizler de bugünü halk olarak kutluyoruz. 

30 Ağustos, büyük zaferin perçinlendiği gündür. Bu Büyük Zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşu ve gelişimine yol açan devrimin başlangıcıdır. Bu devrim, Türkiye Cumhuriyeti'ne laik, sosyal, demokratik ve hukuk devleti niteliklerini kazandıran bir devrimdir.

30 Ağustos, bir kahramanlık destanıdır, kahraman bir milletin, kahraman evlatlarının, vatan millet uğrunu canlarını feda ettikleri, Türklüğün yenilmezliğinin ifadesidir. 

30 Ağustos, Vatanımızı işgal etmek, sömürmek düşüncesinde olanların, Türk’ü esir etmek hayalinde olanların hak ettikleri sondan kurtulamadıklarının bütün dünya tarafından görüldüğü gündür. 


30 Ağustos, sadece ulusal düzeyde bir sömürü girişiminin engellenmesi değil, evrensel düzeyde sömürgeci güçlerin bozguna uğratılmasının bir başlangıcıdır. 

Bugün bağımsız bir devletin vatandaşları olarak yaşıyorsak, özgür insanlarsak ve şerefli bir şekilde başımız dik dolaşıyorsak, sömürgeciliğin pençesinde değilsek ve çağdaş yaşamın gereklerini yerine getirebiliyorsak, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak, özgürce nefes alıyorsak, her şeyi 30 Ağustos zaferine borçluyuz.


Hepimizin vazgeçilemez görevi, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, laik cumhuriyetimizi, bölünmez devlet yapımızı ve sosyal hukuk devletimizi savunmak, korumak ve yaşatmak olmalıdır. 


Atatürk ve silah arkadaşlarını, onların önderliğinde vatanı kurtarmak için hayatlarını ortaya koyanları ve bugün emperyal güçlerin işbirlikçilerine karşı vatanı korumak uğruna gözünü kırpmadan canını verenleri saygı ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.


Bu büyük zaferin hepimize yol gösterici olmaya devam etmesi dileğiyle, Zafer bayramımız kutlu olsun.” dedi. 


Daha sonra program Atatürk’ün anlatıldığı Veda filmi ile devam etti. Saat 20.30 da fener alayı ile başlayan program 23.00 da Veda filminin gösterimi ile sona erdi. 


Programın sonunda Kayalıoğlu Belediyesi Bilge-Ünsal Basut Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Samet Gögen, yaptığı konuşmada programa katılan herkese teşekkürlerini ileterek, 30 Ağustos bayramını kutladı.