Akhisarpress.com - Sağlık Bakanlığı Kanser Tanıma Tır’ının 16-20 Eylül 2013 tarihleri arasında Akhisar’da eski belediye hizmet binası önünde hizmet vereceği öğrenildi.

Bu projeye destek veren Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı Kadın Girişimciler Grubu Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ve Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı ziyaret ederek destek istedi.

Akhisarlı Kadın Girişimciler Grubu adına açıklamada bulunan N. Şükran Füzün; “İzmir Ticaret Odası’nın katkılarıyla kanser tarama cihazının bulunduğu sağlık tırı Sağlık Bakanlığına devredildi. Manisa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu başkanı Nilgün Aksoy’un çabaları ile Manisa’da bu çalışma başlatıldı. Manisa’nın zorunlu hizmet bölgeleri olan Sarıgöl, Gördes ve Demirci gibi ilçelerine verilecekti ve burada biz devreye girdik ve Akhisar’da da bu çalışmanın yapılmasını istedik.

Türk Kadınlarında Rahim ve Meme kanseri gibi kanserlerin erken tedavisi grip tedavisi kadar basit olduğunu belirten Füzün, “Ancak olay ilerlediğinde çirkin bir tablo ortaya çıkıyor. Manisa’da geçen hafta 450 bayanımız tarandı ve maalesef 7 bayanımızda ileri dönemde bulunan kanser teşhis edildi. Bizim isteğimiz bu vakaların erken teşhis edilmesidir. Bundan dolayı bizler kamuoyuna duyurulması amacıyla başta basın mensupları, Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız ve tüm sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyoruz. Bütün Akhisar’a bağlı muhtarlarımız ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı aile hekimlerimize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Destek ziyaretlerinde Akhisar Kadın Girişimciler Grubundan Zeynep Abaka, Pervin Kuyucu, Nigar Burkay, Hanife Akça ve Ayten Çandar hazır bulundu.