Dernek üyesi  Fatma Öztürk’ün açış konuşmasından sonra, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü, Şiddeti Önleme ve izleme  Merkezi  Psikologu  Selcan Eyemez ve  Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları  Komisyonu üyesi Akhisar’da Avukatlık yapan  Pelin Şen, konuşmacı olarak  geniş açıklamalarda bulundular.

Psikolog Selcan Etyemez, Bakanlık olarak  illerde  kurulma aşamasında olan  İl Müdürlüğünün kısa zamanda  önemli adımlar attığını belirterek, “Manisa merkezden sonra  kadına şiddet konusunda Akhisar 2. Sırada bulunuyor. Bu gibi yapılan toplantılarda özellikle kadınlarımızı aydınlatmak bizlerin görevi. Yasa  ve yönetmeliklerle  bizlere verilen görevleri sizlere anlatmak, şiddete maruz  yeni söylüyorum özellikle kadınlarımızın haklarını korumak için kurum olarak bizler varız. Akhisar  8 Mart  Karın Dayanışma  Derneği gibi  duyarlı derneklerin yapacakları toplantılara katılarak  sizleri aydınlatmak bizlerin görevidir.” Dedi. Selcan Etyemez, Türkiye’de şiddete uğrayan kadılarla ilgili bölgesel ve iller olarak rakımlar verdi. Avukat Pelin Şen’de  Manisa Borusu olarak konu hakkında titizlikle durdukları, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonunun aktif olarak çalışmalarını  sürdürdüklerini belirtti; şiddete uğrayan kadın ve çocuklar için yasalar çerçevesinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
 
Gazeteciler dışında erkek olarak  sadece DSP yönetim kurulu üyesi Mehmet Gündüz, mağdur ve şiddet gören kadınların haklarının korunmasını bilmek istediğini belirterek, “Şiddet kime yapılırsa yapılsın bin insan olarak karşıyım.” Derken,  T.C. Aile  ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hazırladığı  AİLE HUKUK REHBERİ, EVLİLİK VE SAĞLIK ve EVLİLİKTE İLETİŞİM  VE YAŞAM BECERİLERİ kitapçıklarını  Türk Ekonomi Bankası TEB Aile Akademisi personeli özel bir kutu içinde  3 kitapçığı  toplantıya katılanlara  dağıttı.