Ege Denizinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem Akhisar’da da hissedildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 11.39’daki Ege Denizinde ki deprem Manisa, Akhisar’da da hissedildi. Depremin yaklaşık 5.0 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

Depremler herhangi bir hasara yol açmadığı bildirildi.

Saat 11:40 dolaylarında Ege Bölgesi'nde hissedilen bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre Kuşadası Körfezi'nde meydana gelen depremin büyüklüğü 4.9 olarak ölçüldü. Deprem hakkında henüz açıklama yapılmazken İzmir ve çevre illerde kısa süreli korku ve panik yaşandı. İzmir depremine dair detaylar...

Ege Bölgesi’nde yerin 1.93 kilometre altında meydana gelen deprem korkuya yol açtı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Ege Denizi’nde, İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğünü 4,9 olarak açıkladı. Depremin ardından aynı bölgede 3.3 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı’nın verilerine göre ise , saat 11.47’de, İzmir’in Menderes ilçesinin kırsal Çileme Mahallesi yakınlarında olan depremin derinliği 1.93 kilometre olarak ölçüldü.

PANİK ANI, GÜVENLİK KAMERASINDA
Bu arada, 4,8 büyüklüğündeki deprem sırasında yaşanan panik, güvenlik kameralarına yansıdı. Seferihisar Belediye binasında, sarsıntıyla birlikte personel ve vatandaşların, dışarıya çıkmak için koşarak merdivenlerden indikleri görüldü.