Akhisar’da bugün sabah saatlerinden bu yana devam eden sağanak yağış bazı evleri ve işyerlerini olumsuz etkiledi.

Sanayi Sitesi Hacıishak Mahallesi 144/1 Numara 32/A’da hizmet veren AK-AL Akhisar Alüminyum işletmesi önünde yağmurun etkisiyle yoğun su birikintisi meydana geldi. 

Konu ile ilgili ilk önce Akhisar Belediye ekiplerine bilgi veren AK-AL Alüminyum İşletmecisi Onur Günay, belediye ekiplerinin gelip inceleme yaptığını ve sonrasında buranın Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu söylediklerini ifade etti. 

Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi MASKİ’yi aradıklarını ve kendilerinin bizzat gittiklerini ifade eden Günay; “Büyükşehir Belediyesinin Akhisar’daki MASKİ bürosuna 6 ay önce başvuruda bulunduk. Buradaki görüştüğümüz yetkililer adres bilgisini alarak konuyla ilgileneceklerini söylediler.  Yaklaşık 2 ay sonra gelerek incelemede bulundular. Bizim burada yapacağımız bir şey yok diyerek ayrıldılar. Sonrasında 1 ay içinde biz tekrar MASKİ’ye şikayetimizi ilettik. Fakat ondan da geri dönüş olmadı.” Dedi. 

Bugün Akhisar’da bastıran sağanak yağış sonrası işyerlerinin önünün tekrar göle döndüğünü ifade eden Günay; “Yağan sağanak yağmur sonrasında yine işyerimizin önü suyla doldu. İşyerimize girip çıkamıyoruz. Müşterileriz zor durumda kalıyor. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi yetililerinin bir an önce bu konuda çözüm bulmalarını talep ediyoruz.” Dedi.