Akhisar Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin hazırladığı programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Anadolu İmam-Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Yeşim Yevgi yaptı.

Konuşmanın ardından Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “ZULMÜ ALKIŞLAYMAM” Adlı şarkıyı söylediler.

Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın Kabulü adlı tiyatro sahne aldı.

Tiyatro sahnesi’nin ardından İstiklal marşı Güzel Okuma yarışmasında 1.ci olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Musa Barkın Oyun "İstiklal Marşını" okudu.

Mehmet Akif Ersoy şiirlerini Akhisar Andan Menderes kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Büşra İnke (Hakkın Sesleri), şiirini okudular.

İstiklal Marşı Güzel Okuma yarışmasında birinci olan ve dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı törenine Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava istihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Muhammet Bilgiç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, İlçe Jandarma bölük Komutanı Jan. Binbaşı Ali Galip Kocaman, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Siyasi Parti Başkanları, Daire Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.