Akhisarpress.com - Akhisar’da Merkezi İzmir’de olan Zeytin Dostu Derneği ve Akhisar Ziraat Odası işbirliği ile “Zeytin Tadım Eğitimi” kursu açıldı.

25 kişilik grubun katıldığı “Zeytin Tadım Kursu” hakkında AA muhabirine açıklama yapan Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa; “Akhisar’da uzun zamandır tadım kursu ile ilgili yoğun bir talep bulunuyordu. Bizde Zeytin Dostu Derneği’nden böyle bir talepte bulunduk. Bugün ilkini düzenlediğimiz Zeytin Tadım Kursu’na 25 kişi katıldı. Tarım Bakanlığı’nın ve AB Mevzuatının Zeytinyağı ve Prina Yağı Tebliği’nin tadım kriterleri maddesi 3 Ağustos 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Bu nedenle zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın tadım konusunda kendilerini geliştirmeleri ve ihracatta yaşanabilecek teknik engellerin önüne geçebilmeleri için odamız başta Akhisar halkı olmak üzere zeytin ve zeytinyağına gönül veren herkese hizmet amacıyla Tadım Panelisti Eğitimi’ni organize etti. İlerleyen zamanlarda ikincisini düzenleyeceğiz.” Dedi.

Zeytin Dostu Derneği Müdürü Sedef Çağlayan Seven; “Zeytinyağı makineleri üreten Hakkı Ustaoğulları firmasının sponsorluğunda Akhisar Ziraat Odası ve Zeytin Dostu Derneği ortak organizasyonu ile Akhisar Ziraat Odası’nda bu eğitimlerin 4. sü düzenlendi.

Eğitim sabah 9.30 da başladı ve akşam 5’e kadar devam etti. Eğitimin sabah oturumunda zeytin ağacının dikiminden başlanarak zeytinyağının şişelenip ambalajlanmasına kadar her aşama titizlikle anlatıldı. Öğleden sonraki oturumda duyusal kriterler anlatılarak zeytinyağı tadımına başlandı. 10 farklı zeytinyağı numunesi ile zeytinyağı tadımı konusunda katılımcılar eğitildi. Eğitmen olarak Zeytin Dostu Derneği Tadım Eğitimleri Koordinatörü Serdar Öçten Ünsal ve Zeytin Dostu Derneği Müdürü Sedef Çağlayan Seven eğitim organizasyonunda tüm gün görev yaptı” dedi.

Bir günlük süren kurs sonunda 25 kursiyer arasında kursu başarı ile tamamlayanlara sertifikaları verildi.