Akhisar Balıkesirliler Derneği 3. Genel kurul seçimini dernek binasında yaptı. Yapılan seçimde yeni dernek başkanı Şaban Taşkıran oldu.

Dernek binasında saat 14.00 başlayan seçimde ilk konuşan Dernek başkanlığı görevini sürdüren Coşkun Karadaş “Dernek başkanlığını devraldığım 9 Şubat 2015 tarihinden bu güne derneğimizin tanıtımı ve dernek olarak çeşitli kültürel faaliyetler düzenledik. Bunun yanında yine Akhisar içi ve Akhisar dışında gelen davetlere katılarak derneğimizi yönetim kurulu arkadaşlarımız ile temsil ettim. Bu süreçte yanımda olan tüm arkadaşlarıma teşekkür eder, yeni yönetime başkanlığa seçilecek olan arkadaşlara da başarılar dilerim” dedi.

Yapılan seçimde dernek başkanlığı bayrağını devralan Şaban Taşkınlar ise konuşmasında  “ Bu gün burada Akhisar'da yaşayan Balıkesirliler Derneği'nin olağan genel kurul toplantısı için toplanmış bulunmaktayız. Bu toplantı sonunda beni ve yönetim kurulu arkadaşlarımı onurlandırarak göreve getiren sizlere Sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Öncelikle Akhisar'da yaşayan Balıkesirliler Kültür ve yardımlaşma Derneğimizin 10. 10. 2011 tarihinde gerçekleştirdiği kuruluşumuzdan bugüne kadar göstermiş olduğunuz ilgi ve Vermiş olduğunuz desteğe şahsım ve yönetim kurulu adına çok teşekkür ederim.

Dernekler, sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı,  kültürel varlıkları ortaya çıkararak Yaşatmaya ve geliştirmeyi amaçlar üyeler ve hemşerileri arası iletişim kurulmasını sağlar.

Değerli hemşerilerim Akhisar Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğimizin ileri  gelen büyükleri tarafından, birlik, beraberlik, dayanışma, Örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak gelecek nesillere aktarmak adına Manisa ili Akhisar ilçesinde kurulmuştur.  Bu bağlamda aramızda bulunan ve Emeği geçen tüm kurucularımıza şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim. Şu an aramızda bulunmayan yeri doldurulması zor olan tüm üyelerimizi de Şükran'la yad ediyoruz. Allah bütün geçmişlerimize rahmet eylesin.

 Güzel şeyler yapmak güzel şeylere vesile olmak ve insanların gönlünde yer tutmak esas başarı budur. Yani şu Gök kubbede hoş bir seda bırakabiliyorsak, her ne makam ve mevki de olursak hangi sıfatla toplum içinde yer alıyorsak alalım hayra vesile olmak kadar güzel bir şey yoktur. Bu birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde devam eden Derneğimizin mutlaka eksikleri var, yapılması gereken yatırımlar var. Bu amaçla Derneğimizin  ve belediye başkanlarımızın kamu kurum idare Amirlerimiz ile  birlik ve beraberlik içerisinde  olarak Omuz Omuza vererek sosyal ve yatırım eksikliklerimizin giderileceği bir mantıkla hareket edeceğini umuyoruz.  Bunun bir rekabet anlayışı içerisinde değil kalkınma ve dayanışma içerisinde yürüyeceğine inanıyoruz.  Bu kış günü bu kadar yoğun katılımı sağlayan bir anlayışı mutlaka ilçemize  köylerimize ve Derneğimize çok önemli katkılarda bulunacağı  kanaatindeyim. Malumunuz sizlerin katkısı bizler ve yapacağınız çalışmalarımız için çok önemlidir.

Bu Kapsamda geçmişte olduğu gibi Bundan sonraki süreçte de devam edecek olan sosyal faaliyetlerimiz olacaktır. Bizler birbirimizden kopamayız birbirimizi unutamayız acı günümüzde de mutlu günümüzde de bizleri hep bir arada olduk ve böyle de olmaya devam edeceğiz. Bu şekilde düzenlenecek olan tüm sosyal faaliyetlerimizin amacı da budur.

İslam dini inanç ve düşünce ayrımcılığı gözetmeksizin bütün insanlığı kucaklamayı hedefler. “Yaratılanı severim yaratandan ötürü” derken Yunus Emre İslam'ın engin hoşgörüsüne işaret etmiştir. Doğup büyüdüğümüz yöremize borcumuz var yaşadığımız Akhisar’ımıza ve Akhisarlılara da sonsuz şükran ve minnetlerimiz var. Sizleri Derneğimize sahip çıkmayan davet ediyorum.  Birliğimizin beraberliğimizin kardeşliğimizin pekişmesi için çaba göstermeliyiz. En içten dileklerimle sizleri şahsım ve yönetim kurulum adına saygı ve sevgilerimle selamlıyor, ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum ”dedi.

 Balıkesirliler Derneği 3.  Olağan genel kurul seçiminde yönetim kurulu şu şekilde oluştu.

Yönetim Kurulu Asil: Şaban Taşkınlar, Latif Çakmak, Coşkun Karadaş, Abdullah Leylek, Mehmet Candar, Cemil Gündüz, Mehmet Aydın, İsmail Başkurt, Niyazi Köse, Mevlüt Mercan,

Yönetim Kurulu Yedek: Mustafa Korkmaz, nevzat Can, Mevlüt Avcu,  İsa Çakırca,Salih İnce, Muhammet Fazlak, Muhammer Uçar, Ramazan Turhan, Reşat Gökçe, Mustafa Keskin

Denetim Kurulu Asil: Bayram Çelik, Erol Gümüş, Zafer Tetik

Denetim Kurulu Yedek: Recep Başaran, İbrahim Mercan ve Mücahit Tutaldan oluşan yönetim önümüzdeki günlerde yapacağı ilk toplantısında görev dağılımı yapacak.  Eski Başkan Coşkun Karadaş yeni yönetim kurulu başkanlığa seçilen Şaban Taşkınlar ve yönetimine başarılar dileyerk tebrik etti.

E.Ç