HALDUN AKYÜZ | ÖZELHABER
Akhisar İŞKUR merkezindeki bayrak ve flama ile birlikte Türkiye Cumhuriyetinin 80. Yılı Panosunun buzulmuş şekildeki resimlerin sitemizde yanılması üzerine İŞKUR merkezindeki göze hoş gelmeyen bayrak, flama değiştirilirken bozuk pano da 24 saat geçmeden değiştirildi.
Rahatsızlığı bulunduğu için uzun zamandır raporlu olduğunu bildiğimiz Akhisar İŞKUR müdürü Metin Demirci duyarlılığımız için teşekkür edip, değiştirilen bayrak, flamanın değiştirilmesi kareleri bize iletti; ve “Haldun bey bayrak değişimi ve tabela söküm işlemi yapılmıştır.” Mesajı yolladı. Bizde sayın müdür ve personeline haberimizi dikkate alarak Akhisarpress ailesi ve Akhisarlılar adına teşekkür ediyoruz.
TÜRK BAYRAĞI TÜZÜĞÜ Madde 26 – Bayrak, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk olarak veya taşıdığı manevi değeri zedeleyecek biçimde kullanılamaz; 21 inci madde hükümleri dışında, ne maksatla olursa olsun, örtü olarak serilemez; oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz; elbise ve üniforma olarak giyilemez. Bu yerlere, masalara, kürsülere vb. eşya üzerine Bayrağın şekli yapılamaz.Hiç bir siyasi parti, kuruluş, dernek, vakıf tarafından amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön ve arka yüzünde, Bayrak, esas ve fon olarak kullanılamaz. Bayrağa sözle, yazıyla veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli itina gösterilmeden kullanılamaz.
Madde 39 – Türk Bayrağı Kanununa ve bu Tüzüğe aykırı fiiller, yetkili makamlarca derhal önlenir.