Akhisarpress.com - Akhisar Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği (ABZED) yönetim kurulu üyesi Yüksel Taşpınar, 6 yıldır Akhisar’dan 10, Soma’dan 6, Manisa Merkez’den 3, Gördes’ten 1 görme ve işitme engelli, yaşları 15-8 arasındaki 20 öğrenciyi pazartesi günleri ailelerinden teslim alarak İzmir’deki Aşık Veysel Görme engelliler okuluna, Tülay Aktaş İşitme Engelliler okuluna teslim ediyor; Cuma günü öğrencileri okullarından alıp ailelerine teslim ediyor. İşitme ve görme engelli öğrencilerin aileleri, 6 yıldır geleneksel olarak, Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya ve ABZED başkanı Cem Bayrak ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür yemeği veriyor. Akhisar Can Köfte kır bahçesinde verilen yemekte Görme ve İşitme engelli öğrencilereyıl sonu karneleri ve teşekkür belgeleri, öğretmenlerin de katılımı ile verildi.

Görme engelli 13 yaşındaki Sabriye Kulluk, yanındaki 11 yaşındaki arkadaşı CansuKendüz ile birlikte, “Her hafta okulumuza bizleri götürüp eğitim almamızı sağlayan Yüksel amcamıza, bizlerin İzmir’e gitmemiz için araç veren belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Onların sayesinde biz okuyabiliyoruz. Okulumuzda öğretmenlerimiz bize çok şey öğretiyor. Onlar cennetlik. İnşallah mezun olup, uygun bir yerde iş bulup çalışırım.” Derken anne Safiye Kulluk, kendi imkanları ile yavrusuna ve diğer engelli çocuklara eğitim verdirme imkanları olmadığını belirterek, “Eşim işçi. Ben ev kadınıyım. Bir yavrum daha var. Kızımın bu durumuna gelmesi karşısında adeta bayram yapıyoruz. Bizlere yardım edenlerden Allah razı olsun.” İşitme engelli Ramazan Akdeniz’in annesi Ayşe Akdeniz, kucağındaki 1 yaşındaki kulaklıkları olan Ahmet Eray ile “Eşim Soma’da madende çalışıyor. 1 yaşındaki çocuğum Ahmet’te orta derece işitme engelli olduğunu öğrenince imkanlarımızı seferber ederek tedavi ettiriyoruz. Ramazan’ın işitme engelli olduğunu geç fark ettik. Ameliyat olması gerekiyormuş. Gecikmişiz. Ama bize Yüksel abi ve Akhisar’daki dernek ve belediye başkanının yardımları ile Ramazan’ımız eğitim görüyor. Onların hakkını ödeyemeyiz.” dedi.

Engelli olmanın ne olduğunu çok iyi bildiğini, oğlu Fırat’ında işitme engelli olduğunu söyleyen, Özel bir okulda hizmetli olarak çalışan Yüksel Taşpınar, “2007 yılında oğlumun eğitim alması için araştırmaya başladım. İzmir’de eğitim göreceği bir okul olduğunu öğrendim. ABZED Başkanı Cem Bayrak ile de görüşerek Akhisar’da aynı şartlarda işitme ve görme engelli eğitim görme yaşındaki çocukların bir kısmı tespit ederek, okullara da baş vurarak eğitim görmelerini sağlamak için girişimlerimiz oldu. Kısa zamanda Akhisar’dan 10, Soma’dan 6, Gördes’ten 1, Manisa Merkezden de imkanları olmayan öğrencileri okullarınıyazdırdık. Okul yönetici ve öğretmenleri ile iyi ilişkiler kurarak onlarında desteğini aldık. Özellikle ulaşım açısından imkanlarımız kısıtlı olduğu için belediye başkanımız bize bu imkanı sağladı. Öğrencilerimiz ailelere aralarında anlaşarak her ders yılı sonunda bizleri bir araya toplayarak sezon sonu yemeği veriyor. Büyük bir aile gibi olduk. Hepimiz bir araya geliyoruz. Belediye başkanımız da bizlerin arasına katılıyor. Onlara şükran borçluyuz.” Dedi.

Belediye Başkanı Salih Hızlı, başkan yardımcısı Ömer İşçi, okulların temsilci olarak gönderdiği öğretmenler, ailelere ve öğrencilerin katıldığı yemekli toplantıda Görme ve İşitme Engelli öğrencilerin karnelere ve teşekkür belgeleri alkışlar arasında verildi. Bazı öğrenciler şarkı söylediler, şiir okudular. Gelecek yıl buluşma dileği ile aileler birbirleri ile vedalaştılar ve hatıra resimleri çektirdiler.