6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu (İSG) 30/06/2012 tarihinde 28339 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 01/01/2013 tarihinde yürürlüğe girmiş ve işverenlere önemli sorumluluklar yüklemiştir. Kanunun amacı; işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğini sağlayarak, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarını iyileştirmek suretiyle işyerlerinde meydana gelebilecek iş kazası ve meslek hastalıklarını önlemektir. Kanun iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli  görevlendirilmesi yükümlülüğü için geçiş süreci öngörmüştür. Şöyle ki; 50’den fazla çalışanı bulunan tüm işyerlerinde 01/01/2013 tarihinde, 50’den az çalışanı bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinde 01/01/2014 tarihinde başlamıştır. 

50’den az çalışanı bulunan (1 çalışan dahi olsa) az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde ise bu yükümlülük 01/07/2016 tarihinde başlayacak olup; işverenlerin en geç bu tarih itibariyle işyerleri için İSG-KATİP uygulaması üzerinden iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirmesi yapmaları gerekmektedir. 

İŞCAN OSGB'nin Köfteci Merde’de düzenlemiş olduğu iftar yemeğine Zeytin Borsası Başkanı Alper Alhat, Esnaf Kefalet Koop. Bşk. Hasan Genli, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara, Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Tahir Memişler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası  Başkanı Hasan Ali Men, Radyo Elektrikçiler Odası Başkanı Üzeyir Aslan, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ruşen Üren, Demirci Nalbant Odası Başkanı Ersan Tepeci ile muhasebeci ve mali müşavirlerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan  İŞCAN İş Sağlığı ve Güv. Hiz. A.Ş. yönetim kurulu başkanı Dr. Mehmet Ulusoy;" 2013 Yılında faaliyet göstermeye başlayan İşcan Osgb’nin kurumsallaşma basamağında hızlı adımlar atarak büyüdüğünü, geniş ve  profesyonel kadrosuyla Manisa’nın OHSAS 18001 ve İSO 9001 belgeli öncü firmalarından olduklarını belirterek 1. temmuz 2016 tarihine hazır olduklarını belirtti. 

B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Elk. Müh. Evren Coşan;" iş güvenliği uygulamalarında doğru bilinen yanlışlara değinerek 1 Temmuz 2016 tarihinin önemine vurgu yaptı. İş güvenliği takip programı olan İsg Katip uygulamaları hakkında kısa bilgiler veren Coşan, işverenlerimizin mağdur olmamaları için sürekli sistemden kendi iş yerleri ile ilgili sözleşmeleri kontrol etmelerini önerdi. 

Yön .Kur. Bşk Yrd. İSG uzmanı Serdar Paşalı; konukların merak ettikleri konular hakkında soru cevap şekliyle bilmek istedikleri konularda ayrıntılı bilgi verdi.