Dün Soma’da yaşanan Maden faciası nedeni ile Akhisar Demokrasi Platformu basın açıklaması düzenledi.

 Acilen bir kriz masası oluşturulmasını isteyen paltform üyeleri, Akhisar öğretmen evi önünde yaptıkları açıklama ile Soma için destek ve yardım talebinde bulundu. Platform adına basın açıklamasını Günhan Bakırlıoğlu okudu.

Bakırlıoğlu konuşmasında,  “ Değerli Akhisarlılar, dün maalesef yarım saat mesafelik ötemizde soma da ülkemizin en büyük maden faciası yaşandı.Şu ana kadar yapılan açıklamalara göre ikiyüzlün üzerinde maden işçimizi kaybettiğimiz söyleniyor. Bu rakamın daha da yükseleceği ifade ediliyor. Somaya yardıma giden arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre çok sayıda madenci ailesi perişan bir şekilde yakınlarından gelecek iyi bir haberi bekliyor. O insanların yardıma ihtiyacı var. Biz demokrasi platformu olarak öncelikle Akhisar’da devleti temsil eden kurumların temsilcilerinin bir kriz masası oluşturmasını talep ediyoruz.. Ayrıca biz Akhisar halkının da soma halkına yardımcı olmamız gerektiğine inanıyoruz. Onların ihtiyaç talepleri doğrultusunda sizlerden onlara yardımlarınızı esirgemeyeceğinize inanıyoruz.

Biz somada hayatını kaybeden maden işçilerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı kurtulan madencilerimizde acil şifalar diliyoruz. Ve bu faciada ihmali olanlarında cezalandırılmasını yürekten diliyoruz.

Sevgili Akhisarlılar, sizleri de somada vefat eden ve acılarını yüreklerimizde yaşattığımız ve yaşatacağımız maden emekçileri için bir mum yakmaya davet ediyoruz. Sizde bir mum yakın..” diyerek açıklamasına son verdi. Basın açıklamasının ardından katılımcılar mum yakarak tepkilerini dile getirdi.