Akhisar İlçe İnsan Hakları Kurulu Mayıs ayı toplantısını Kaymakam Kamil Köten başkanlığında 11 üyenin katılımıyla, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) toplantı salonunda gerçekleştirdi. Kaymakamlık Hukuk İşleri Şefi Özlem Kızıltaş’ın gündem maddelerinin okunmasıyla başlandı. Gündemde İnsan Hakları Kurulu danışma ve başvuru masasına gelen dilek ve şikâyetlerin, ilçe İnsan Hakları kurulunun daha önce alınan kararların değerlendirilmesi, İlçe İnsan Hakları Dilek ve şikâyet kutularına atılan dilekçelerin değerlendirilmesi görüşüldü.

İlçedeki Kurumları yakından tanıma imkânı bulduğunu vurgulayan İnsan Hakları Kurulu Başkanı Kaymakam Kamil Köten;” Toplantımızı Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapmamızın nedeni Sayın Başkanımız Abdurrahman Yılmaz’ın yeni göreve başlamış olması hem bir hayırlı olsun diyelim diye burada yapıyoruz. İnsan hakları heyet olarak hem de ilçemizin kurumlarının bir ayağını bu vesileyle tanımış oluyoruz. ATSO Başkanımız bize ev sahipliği yapıyor kendisine çok teşekkür ediyorum. Tüm ekibiyle beraber başarılar diliyorum. Hep beraber ilçemizde sinerji oluşturarak güzel eserlere imza atacağız. Kendisi ilçemizin manevi önderlerinden tarihe artık Şeyh İsa gibi Ayvaz Dede gibi geçmiş manevi önderlerden, rahmetli Şahin Yılmaz Hocamızın da evladı olarak inşallah o hayırlı hizmetleri ekonomi sektöründe de kendisi devam ettirecektir. Tekrar kendisine hayırlı olsun diyorum, başarılar diliyorum” dedi.

ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz;” Sayın Kaymakam ve İnsan hakları Kurul üyeleri böyle bir şeyi arzulamış az önce buyurduğu gibi bizler için de bir şeref sizleri ağırlamak hem böyle bir kurulun varlığını hem de sizlerle tanışmanın gururunu yaşıyorum. Bizlerinde Ticaret ve Sanayi Odası gerek şahsi olarak gerekse yönetimim olarak ne tür bir katkımız olursa canım feda diyorum, sizlere de başarılar diliyorum. Böyle bir kurulun varlığını da bu vesileyle öğrenmiş olduk. İnşallah bundan sonra da güzel hizmetlerinin de devamını diliyorum. Birliktelik ve o sinerjiyle Akhisar’ımıza çok güzel şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Tekrar teşekkür ederim. Hoş geldiniz, şeref verdiniz, diyerek sözlerini tamamladı.

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, başkanlığındaki yapılan İnsan Hakları Kurulu Mayıs ayı toplantısına Kurul üyeleri Tahsin Uyar, Dr. Erol Karaca, Av. Leyla Varış, Ali Çavdar, Halil İbrahim Doğan, Sebahat