Deutsch-Kurzhaar Derneği Manisa Akhisar şubesini nin Akhisar Belediyesi, Pet Coice mama firması, Keskinoğlu şirketler gurubu ve Can Köfte’nin destek ve sponsorluğunda tertiplediği ve Hakemliğini K.I.F Köpek Irkları Federasyaonu Başkanı Ümit Özkanal ve Deutsch-Kurzhaar derneği başkanı Burak Kabakçı’nın yaptığı yarışma iki gün sürdü.

Yurdun çeşitli bölgelerinden Konya, Kütahya, Eskişehir, İstanbul, Balıkesir, Edremit, Altınoluk, İzmir, Bodrum, Aydın, Afyon, Denizli bölgelerinden yarışmacıların olduğu ve 65 köpeğin yarıştığı bu yarışma ilk gün olan Cumartesi günü kontinantaller gurubu (çok amaçlı ırk) köpekler birbirleriyle yarıştı. Havanın oldukça sıcak olması köpekleri ve sahiplerini oldukça zorladı. Çünkü Cuma günü öğleye kadar yağan yağmur sonraki saatlerde yerini sıcak güneşe bıraktı, bu doğrultuda yerdeki su tabakası güneş sayesinde buharlaşarak gökyüzüne yükselmenin verdiği rutubet doğaya salınan kuşların kokusunu karıştırdığı için köpekler oldukça zorlandı. Deutsch-Kurzhaar Manisa Akhisar derneği misafirlerine cumartesi akşam yemeğinin yanında Sert Çetin züccaciye, av bayileri Mümin Altun, Mustafa Özeken, zeytin ve oto gaz işletmecisi Niyazi ve Hamdi Kumova ailesi, misafirle çeşitli hediyelerle çok keyifli dakikalar yaşattılar.

Pazar günü ise İngiliz ırkı köpekleri merada kendilerini sergilediler İngiliz ırkları kontinantal ırk köpeklere göre merada daha geniş aramaları beklenir ve İngiliz ırkları meraya çift salınırlar iki köpek bir birlerine bakmadan sahayı enlemesine geniş bir şekilde ve devamlı koşarak araması istenir. İki gün öğle arasında Keskinoğlu şirketler gurubu üyesi İsmail Keskinoğlu öncülüğünde tüm misafirlere mamullerinden ikramda bulundular ve çok keyifli görüntüler vardı. Görüştüğümüz tüm misafirler yarışma organizasyonunun muhteşem derecede olduğunu belirterek başta D-K Manisa şube başkanı Uğur Leylek, organizasyonda emeği geçen ekibine ve sponsor firmalara teşekkürlerini ilettiler.

Uğur leylek yaptığı açıklamada “iki gün süren yarışmada çok keyifli anlar yaşandı bu organizasyon tam bir birlik beraberlik örneğiydi bizlerin yanında olan Akhisarlı dostlarımızın yanında Akhisar Belediyesi, Keskinoğlu ailesi adına sayın İsmail Keskinoğlu, Pet Coice köpek maması firması ve hakem heyetine Cuma akşamı misafir eden Akhisar’ımızın muhteşem lezzeti Akhisar köftesini ikram eden Canköfte ailesine sonzuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.