Akhisarpress.com - Yerel seçimler sonra ilk olarak toplanan Akhisar Belediye meclis toplantısında, ilkler yaşandı. Başkan yardımcılarının maaşları düşürüldü. AKP gurubunun kontenjan adayı gösterildiği, daha sonra AKP’den istifa eden Feza Yavuzkasap , seyircilerin arasında oturdu.

Geçtiğimiz dönem meclis katipliği yapan Mimar Yunus Emre Füzün’ün koltuğuna ağabeyi Fatih Füzün oturdu. Geçtiğimiz dönem MHP’den belediye meclis üyesi olan Necati İniş, bu kez AKP’li olarak meclise seçildi. AKP gurubunda yerini aldı. Yeni mecliste ilk defa 5 kadın üye görev yapacak. 2 AKP Şemsi Okur, Gülşah Çorukman 2 MHP Fatma Kocabıyıkoğlu, Leyla Özkan, 1 CHPAynur Üngün. MHP ve CHP guruplarında, bir dönem önceki mecliste görev alanlar yeni mecliste görev almadılar. İki gurupta üyeler ilk defa meclis üyesi oldular. AKP gurubunda Latif Çakmak, Ömer İşçi, Hüseyin Eryüksel, Zafer Aşkın ve Ahmet Güzeltepe bir önceki dönemde de AKP’den Meclis üyeliği yaptılar. Oturum açılmadan Akhisar’da En Soldan Bakış Gazetesi ve haber sitesi yazı işleri müdürü Vedat Özel ayağa kalkarak söz almak istedi. Ve “ Tüm toplantılarınızı takip etti. Söz vermenizi istiyorum.” Dedi.Belediye başkanı ve Meclis Başkanı Salih Hızlı, “Yasal olarak size söz veremem. Mümkün değil.” Dedikten sonra Vedat Özel, “Fiili olarak bu kentte meşruiyetiniz tartışılmaktadır. AK Parti’nin Türkiye’deki meşruiyeti tartışılmakdır.” Dedi. Güvenlik ve zabıta Vedat Özel’i dışarı çıkarmak isteyince, başkan Hızlı müdahale etti. Vedat Özer meclis oturumunu sonuna kadar takip etti.

Geçtiğimiz dönem 25 üyesi olan Akhisar Belediye meclisinin üyesi sayısı yeni dönemde 31 kişiye çıktı. AKP’li SalihHızlı’nın 3. Dönem belediye başkanı seçildiği seçimlerde, AKP 14 üyelik, CHP 10, MHP’de 7 meclis üyeliği kazandılar. AKP’den kontenjan üyesi Feza Yavuzkasap seçim öncesi AKP’den istifa edince, AKP’nin meclis üyeliği sayısı 13’e indi. Feza Yavuzkasap’ta bağımsız üye olarak görev yaptı.İlk meclis toplantısını CHP Başkan adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, AKP İlçe başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, CHP İlçe Başkanı İsmail Fikirli, MHP ilçe Başkanı İbrahim Uğurlu ve çok sayıda vatandaş izledi.

Saygı duruşu ve istiklal marşısın okunmasından sonra gündem maddelerin 1. Sinde AKP’den Cem Doğan ile Fatih Füzün Meclis katipliğine seçildiler. MHP’den Hasan Paşalı Meclis başkanlığına seçildikten sonra, 3 Encümen üyesinin belirlendiği 2. Maddede CHP ve MHP ittifak yaparak MHP’den Arif Oruntaş, CHP’den Aydın Coşkun ve Kazım Özbek encümen üyesi oldular. İhtisas Komisyonlarında 3 partinin adayları da görev aldı. Plan Bütçe Komisyonuna Ali Sevgil (CHHP), Kazım Özbek (CHP), Halil Aktaş (MHP), Zafer Aktaş (AKP), Fatih Füzün (AKP) seçildiler. İmar Komisyonuna Fatma Kocabıyıkoğlu (MHP), Aydın Coşkun (CHP), İsmail Seyrek (CHP), Hüseyin Eryüksel (AKP), Necati iniş (AKP) seçildiler. Sağlık Komisyonu Üyeliklerine Şemsi Okur (AKP), Gülşah Çorukman (AKP), Aynur Üngün (CHP), Hamdi Kumova (CHP), Mehmet Taşer (MHP), Kanun ve Nizam Komisyonu üyeliklerine Zafer Aşkın (AKP), Bayram Ali Kalaycı (AKP), Hikmet Çağan (CHP), Caner Yılmaz (CHP), Leyla Özkan (MHP) seçildiler. Gündemin 4. Maddesinde, Belediye meclisinin tatil ayı Ağustos ayı olarak belirlenirken, aylık toplantı günleri ve saati de her ayın ilk Perşembe günü saat 15.00 olar tespit edildi. Yasa gereği Meclis Başkan Vekili Seçilen Hasan Paşalı’nın başkanlığında 2013 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. Başkan yardımcılarının maaşların belirlenmesinin görüşüldüğü 7. Gündem maddesinde, AKP Gurubunun önerdiği yasal üst limit olan Belediye başkan maaşının 3/2 lik önerisine karşı CHP gurubunun 3/1 olarak önerisi CHP ve MHP oylarının çokluğu ile geçtiğimiz dönemlerde 3/2 olan maaşlar 3/1’e indirildi. Gündemin son maddesinde Akhisar-Gördes, Gölmarmara Çevre Hizmet Birliği için 8 asil 8 yedek üye seçimi yapıldı. Asil Üyeliklere Caner Yılmaz (CHP), Aynur Üngün (CHP), Ali Özgen (CHP), İrfan Korkmaz (AKP), Doğan Ensivri (MHP), Halil Aktaş (MHP), Hasan Paşalı (MHP), Feza Yavuzkasap (Bağımsız), yedek üyeliklere de (Ali Sevgil (CHP), Hamdi Kumova (CHP), Kazım Özbek (CHP), Bayram Ali Kalaycı (AKP), Şemsi Okur (AKP), Ahmet Güzeltepe (AKP), Mehmet Taşer (MHP), Leyla Özkan (MHP) seçildiler.