İlçe Hayat Boyu Öğrenme Kurulu ilk toplantısını Akhisar Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirdi.

İlçe hayat boyu öğrenme, halk eğitimi planlama ve iş birliği komisyonu; ilçedeki resmî, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme kapsamında yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi ve merkezler arasında iş birliği ve koordinasyon sağlanması, etkinliklerin birlikte planlanması ve uygulamaya konulması, hizmet tekrarı ve kaynak israfının önlenmesi ve verimliliğin artırılması amacıyla 21.01.2016 Perşembe günü saat 15:30 da Akhisar Halk Eğitim Merkezinde toplanmıştır.

 İlçe Kaymakamımız Sayın Kaan PEKER’ in programının yoğunluğu nedeni ile toplantı, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Yaygın Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Mustafa AKKUYU başkanlığında yapılmıştır.  Belediye Başkanlığı temsilcisi, askerî birlik temsilcisi, yüksek öğretim kurumlarından temsilci, Cumhuriyet Başsavcılığı temsilcisi, Emniyet Müdürlüğü temsilcisi, Özel idare müdürlüğü, Gençlik ve spor müdürlüğü, Tarım ilçe müdürlüğü, Sosyal hizmetler ilçe müdürlüğü, Türkiye iş kurumu temsilciliği, Çevre ve orman müdürlüğü, Kültür ve turizm müdürlüğü, Vakıflar müdürlüğü temsilcisi, meslek odaları temsilcileri, sendika temsilcileri, Ortaöğretim ve her türdeki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını temsilen birer müdür, merkez müdürleri ve diğer resmî, özel sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

İlçe Milli Eğitim Sorumlu Şube Müdürü Mustafa AKKUYU, Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. Maddesine göre, komisyonun ağustos ve ocak aylarında olmak üzere yılda iki defa toplandığını belirtti. Genel kurslar, Mesleki kurslar ve Okuma yazma kursları ile bu kursların açılma yolları, iş ve işlemleri, olması gereken kursiyer sayıları, yapılan işbirliği protokolleri ile ilgili bilgiler verdi. Bu protokollere riayet edilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi,  Merkez alınarak, okullarımız ve diğer resmi özel kurum ve kuruluşlarımızda, dernek ve vakıflarımızda çeşitli kurslarımızın açılabileceğine dair açıklamalarda bulundu.

Toplantıda sunumu Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman ERDEM yaptı. 2015-2016 I. Dönemde Halk Eğitim Merkezi olarak açılan kurslar, yapılan çalışmalar, etkinlikler, projeler ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz yıllara göre kurs ve kursiyer oranlarında gözle görülür bir artış olduğunu belirtti. Önümüzdeki yıllarda Halk Eğitim Merkezi olarak Hedeflerinin Avrupa Birliği standartlarına ulaşmak olduğunu dile getirdi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü, İşbirliği yapılan birçok okul ve kurum müdürüne sağladıkları katkı ve sergiledikleri emek için teşekkürlerini sundu. Yapılan işbirliği çerçevesinde özellikle Bekir Pehlivanoğlu İlkokulu, Misakı Milli Ali Şefik Ortaokulu ve bunun gibi pek çok kuruma bir Halk Eğitim Merkezi edası ile çok yoğun program içerisinde çalıştıkları için tüm kurum müdürlerine teşekkürlerini iletti.

Toplantının görüş ve öneriler kısmında ise, özellikle İlçe Tarım Müdürlüğü ile çalışmalar yapılabileceği, Sayın Valimiz Erdoğan BEKTAŞ’ın Organik Tarım üzerine projelerinin olduğunu bu kapsamda köylerimizde İlçe Tarım Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde kursların açılabileceği ve bu kursların sonucunda verilecek Sertifikaların da köylüyü ve vatandaşı daha verimli çalışmaya sevk edeceği belirtildi.  Akhisar Halk Eğitim Merkezi ve Akhisar Belediyesinin işbirliği çerçevesinde açılan, Hanım elleri kursları projesi için desteğine ihtiyacımız olduğunu ve kursların belirli bir süre içerisinde sergilerinin açıldığını, bu süre zarfında Akhisar Belediyesinin de desteğiyle güzel işler yapılabileceğini açıkladı.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü yetkilisi, özellikle Evde Hasta bakımı, Yaşlı Bakımı, Engelli Bireylerin ihtiyaçları için yardımcı hizmetler kurslarının açılmasının, bu alanda var olan ihtiyacı karşılayabilmek adına yardımcı olabileceğini dile getirdi. Bu tür kurslar sonucunda sertifikalandırılan kişilerin iş bulma konusunda da rahatlık yaşayacağını belirtti. Engelli vatandaşlarımızın kurslara dahil edilmesinin onların psikolojik gelişimleri için son derece önemli olduğu ve kurs açmak için aranan sayı şartının (12 kişi), engellilerin kursları için geçerli olmadığı açıklanarak 1-2 kişi için bile kursların açılabileceği söylendi. 

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü yetkilisi, Sportif müsabakalarda özellikle acil durumlarda müdahale edecek Acil Yardım görevlilerin yetişmesi adına, Acil Yardım, İlk yardım kurslarının açılabileceğini bu alanda gerçekten ihtiyaç duyulduğunu, bunun bir gereklilik olduğunu belirtti. Akhisar Müzesi yetkilisi, Müzemizin daha da hareketlenmesi, daha çok kişi çekebilmesi adına, boş olan iki odasının bulunduğunu ve buraların Halk Eğitim Merkezi Kursları için kullanılabileceğini söyledi. Hatta bu iki odanın çeşitli sergiler açılarak değerlendirilebileceğini açıkladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilisi ise Akhisar Halk Eğitim Merkezi olarak açılan kursların çok başarılı ve verimli olduğunu bu konuda kurum müdürü Süleyman ERDEM’ i tebrik ettiğini belirtti. Bu kurslardan özellikle İşaret Dili ve Diksiyon Kurslarının kurum olarak onlara çok fayda sağladığını dile getirdi.

Yapılan açıklamalar doğrultusunda, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa AKKUYU, toplantı için ev sahipliği yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman ERDEM’ e ve tüm Kurum yetkililerine iştiraklerinden dolayı şükranlarını sunduğunu belirtmiş, iyi dilek ve temenniler ile toplantının sona erdiği açıklanmıştır.