Akhisarpress.com - Aile ve Sosyal İşler Politika Bakanlığı Akhisar İlçe Müdürü Suudi Arslan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret ederek kendilerine sağladıkları destek için teşekkürde bulundu.

Ziyarete Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Suudi Arslan yanı sıra personeli ve Engelliler Koordinatörü Fikret Türk katıldı.

Konuşmasına belediye Başkanı Hızlı’ya teşekkür ederek başlayan Aile ve Sosyal İşler Politika Bakanlığı Akhisar İlçe Müdürü Suudi Arslan, “Sosyal hizmet teşkilatımızın kurulduğu günden beri belediyemizin bizlere çok büyük bir katkısı var. Son olarak ta Aile ve Sosyal ilçe dairemizin de içerisinde bulunduğu binayı belediye meclis kararı ile düzenlenmesi ve bakımının yapılması gerçektende bizleri çok mesut etti. Bunların yanında belediyemizin iki tane çocuk evini bizlere 10 yıllığına karşılıksız bir şekilde tahsis etmesi, aile danışma merkezi için eski ptt traş binasının yine müdürlğümüze tahsis edilmesi gibi bir çok desteğinizden ötürü bizler sizi ziyaret etmek istedik. Kendisine teşekkürlerimizi sunmak istedik. Burada Fikret Bey başta olmak üzere başkanımızın ve yardımcılarının gerçektende bizlere çok büyük destekleri oldu. Tabi belediyemizin huzurevimize de çok büyük katkısı oldu. Bütün bunlardan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Aile ve Sosyal İşler Politika Bakanlığı Akhisar Engelliler Koordinatörü Fikret Türk ise konuşmasında Belediye tarafından yapılacak olan Kadın sığınma evleri hakkında ise en kısa zamanda faaliyete geçeceğini iletti. Türk konuşmasında, “ Biz özelikle Belediyemizden sayın Müdürümün anlattıklarından çok daha fazla bir destek gördük. Bizler bu sosyal faaliyetleri yürütürken sizde belediye olarak bizimle eş değerde görevler üstlendiniz. Sayın Müdürüm bu faaliyetlerden bir kaçını telaffuz etti ancak sizin desteklerinizi hakkı ödenmez bende çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Belediyenin her şeyden önce bir kamu kuruluşu olduğunu dile getiren Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’da, “ Öncelikle bizleri ziyaret ederek gururlandırdığınızı söylemek istiyorum. Bu yaptığımız işler hepimizin üzerinde olan bir sorumluluktur. Dolayısıyla Akhisar’da kurum olarak yürütülen bütün sosyal hizmetler açıkçası bizlerin göğsünü kabartıyor. Sizlerin yaptığı gerçektende sadece görev değil gönüllülük gerektiren örnek bir çalışma ve ben tahmin ediyorum ki sizin çalışmalarını bir çok il ve ilçeden daha üst yüzeydir. Bu neden ile biz katkımızın fazlası ile işe yaradığını görüyoruz ve mutlu oluyoruz. Bunlar aynı zamanda Akhisar’ımızın bir bereketidir. Akhisar’ımız bu noktalara geldiyse bunlar bu bereket in meyveleridir. Ben bir konuya daha değinmek istiyorum. Bu konu ve çalışmalarda sayın Fikret Türk abimizin çalışmlarını takdir ediyoruz. Gerçektende kendisi bu konularda hepimizden daha fazla gayret sarf ediyor. Kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum. Sizlere de kurum olarak gerçekleştirdiğiniz çalışmalar için teşekkür ediyorum dedi.


Akhisar Belediyesinin, Aile ve Sosyal İşler Polritika Bakanlığı Akhisar Müdürlüğüne büyük katkılarda bulunduğuna dikkat çeken İlçe Müdürü Suudi Arslan “Verem ve Savaş Dispanserinin boşalttığı eski yerin Aile ve Sosyal İşler Politika Bakanlığı Akhisar İlçe Müdürlüğüme devri için öncelikle Belediye Meclis Kararı alarak ve ardından buraya yapılacak tesisin projesini üstlenmesi açısından belediyemiz bizlere büyük destek sağlamıştır. Ayrıca bunların yanında 2 evi bizlere karşılıksız olarak hibe etmesi sonucu bu evlerde kimsesiz çocuklarımıza hizmet veriliyor. Eski PTT kreş binasının yine Belediye Başkanlığımız tarafından bizim teşkilatımıza tahsis edilmesi bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Bunların sayesinde Akhisar’daki tüm hizmetlerin yerine getirilmesi belediyenin katkılarının hat safhada olduğu teşkilatımız kamuoyuna duyurmak istedik ve bu vesileyle belediye başkanımıza bir teşekkür ziyareti yapmak istedik. Bunların yanında belediyemiz huzurevi ek binasının yapımında çok büyük katkıları olmuştur, yine Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin yapımında belediyemizin katkıları gözardı edilemeyecek kadar fazladır. Bunun neticesinde belediyemizin ilçemizdeki Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı ile birlikte çok güzel projeler ortaya çıkarmıştır” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Bu yaptığımız ve destek verdiğimiz işler hepimizin ortak sorumluluğu içerisinde yer aldığına inanıyorum. Akhisar’daki yürütülen Sosyal Hizmetler kurum olarak, bünyenizde bulundurduğumuz tüm birimler itibari ile bizim açıkçası göğsümüzü kabartmaktadır. Biz hangi konuya şahit olursak olalım, burada üst düzey bir çalışma görüyoruz. Kendi içerisinde örnek bir çalışmadır. Öyle zannediyorum ki isim vermeden çok büyük il ve ilçeden daha üst düzey çalışmalar yapıyoruz. Titizlikle her anlamda çok ileri düzeyde işler yapılıyor. Biz katkımızın fazlasıyla işe yaradığını görüyoruz, yani bunun boşa gitmediğini görüyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor. Bu aynı zamanda Akhisar’ımızın bereketidir ve bunu sık sık ortak bir kanaat olarak söylüyorum. Rehabilitasyon merkezinden tutun da Huzurevimiz, aş evimiz, yani Akhisar gerçekten bu anlamda bir şeyler kazanıyor, bir noktaya gelebiliyorsa bu bereketin sayesindedir” dedi.Ziyaretin ardından Aile ve Sosyal İşler İlçe Müdürlüğü, yeni yapılacak olan Aile Danışma Merkezi ve Sosyal Hizmetler Binasının yapımında proje desteği sağlayan Akhisar Belediyesi Mimarı Nergiz Hızlı’yı ziyaret ederek teşekkür ettiler.