Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Akhisar'da 53 yıldır Kur’an-ı Kerim öğretimi ve hafızlık eğitimi verilen  Hilaliye Eğitim Vakfı Erkek ve kız Kur’an kurslarında bugüne kadar 3 bine yakın hafız yetiştirilirken 12000’in üzerinde kişi de Kur’an’ı yüzünden okuma belgesi aldı.. Her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Hilaliye hafızlık merasiminin bu yıl 40. mezuniyet töreni  ile beraber yapımı tamamlanacak külliye inşaatındaki Şahinhoca Camiin de açılışı 17 mayıs 2015 Pazar günü yapılacak.

Türkiye’mizin değişik 55 vilayeti ile 4 ayrı devletten toplam 650 öğrencinin yatılı kalıp, Kur’an eğitim ve öğretimi gördüğü Kur’an Kurslarında bu yıl 33’ü kız, 52’si erkek olmak üzere toplam 85 talebe hafızlığını bitirerek mezuniyet  törenine katılmaya hak kazandı.

Hilaliye Eğitim Vakfı Başkanı Abdullah YILMAZ; "Hilaliye Külliye inşaatı ile ilgili şunları ifade etti. 2014 yılı ocak ayında yapımına başlanılan  33 bin metrekare kapalı alana sahip yeni külliye binası inşaatı devam etmekte olup, inşaatın kaba olarak %80’i bitmiştir. 900 öğrenci kapasiteli külliye, ana hatlarıyla 2 bin 700 kişilik Şahinhoca Camii, hafızlık hazırlık eğitimi, hafızlık eğitimi, kuran ilimleri araştırma merkezi, vakıf yönetim ofisi ile öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını görebilecekleri spor ve çok amaçlı salonlar, sosyal mekanlardan oluşuyor. 17 mayıs hafızlık merasimine kadar bitirilecek olan Şahinhoca Camii’n de açılışı hafızlık merasimi günü yapılacak ve ilk defa hafızlık merasimi bu yıl külliye içindeki Şahinhoca Camiinde yapılacaktır. Yakında diğer kalan iki bloğun kabası ile kabası biten  blokların ince işlerine başlanacaktır. “Talebin çok fazla olması bizi bir an önce bitirmeye zorluyor. İnşallah Müslümanların maddi ve manevi yardımları ile sekteye uğramadan bir an önce Kur'an taliplerinin ve talebelerinin hizmetine girmesini Cenab-ı Hak’tan dua ve niyaz ediyoruz. İnşallah seneye tüm külliye bitmiş olur.” diye konuşan Vakıf başkanı Yılmaz, yaklaşık 35 milyon liraya mal olacak Hilaliye külliye inşaatına hayırseverlerin desteğini beklediklerini vurguladı. Yapılacak yardımların(ayni ve nakdi) tamamı gelir vergisi matrahından düşebildiğini de hatırlatan YILMAZ, Cep telefonlarından ‘BAGIS’ yazıp 3395’e kısa mesaj (SMS) göndererek 5 TL bağışlanabiliyor. Ayrıca vakfa ait www.hilaliye.com adresinde yer alan banka hesaplarına da yardımlarınız  iletilebiliyor." Dedi.

Sabah saat 08.50 başlayacak hafızlık merasiminin sunuculuğunu Dost TV.program sunucusu Hayri AKINCI yapacaktır. Kur’an-ı Kerim tilavetlerini sırasıyla; Mehmet Ali ÖZYAKA(Akhisar Yeni Cami müezzini), M. Mansur SAĞİR(DİB.Ankara Hamdi Akseki Camii müezzini), İsmail KAYA(İstanbul Fatih Sofular Bıçakçı Alaeddin Camii imam hatibi), Ahmet TAYYAR(Malatya Musa Kazım Camii imam hatibi), İshak DANIŞ(İstanbul Beyoğlu Piyale Paşa Camii İmam hatibi), Mehmet BİLİR(Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Camii imam hatibi), Osman ŞAHİN(DİB.Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı) ve Hafız öğrenciler yapacak.

Konuşmaları; Ramazan ORHANLI(Akhisar ilçe müftüsü),Necmettin SÖZBİR(Vakıf genel müdürü), Sinan CİHAN(İl müftüsü),İhsan ŞENOCAK(DİB:Samsun Eğitim Merkezi Müdürü),Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcisi yapacaklardır. Hilaliye Eğitim Vakfı Başkanı Abdullah YILMAZ’IN duası ile merasim sona erecektir. Öğle ezanını; Halit ALTUNKAYNAK(İstanbul Kadıköy Arapgirli Camii imam hatibi) ile Ahmet UZUNOĞLU(İstanbul Üsküdar Emetullah Gülnuş Valide Camii müezzini) okuyacak.

Öğle namazı ve misafirlere ikram ile sona erecek olan Hilaliye Hafızlık merasimi Manisa Medya TV ve Dost TV’den naklen yayımlanacaktır. Hafızlığını Uşak Hilaliye kız Kur’an kursunda tamamlayan 12 kız öğrencinin hafızlık merasimi de 10 Mayıs’ta Uşak il merkezindeki Kültür merkezinde yapılacak.

Not: Şahinbey cami ismi, Hilaliye Külliyesi Şahinhoca Camii olarak değiştirildi.