Akhisar’da Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Hilaliye ve 15 Sokak (Gölmarmara – Sanayi Yolu) çalışmalarının ağır ilerlemesinden dolayı esnaflar mağdur olduklarını dile getirdi.

Hilaliye Caddesi üzerinde bir grup esnaf bir araya gelerek yaptıkları açıklamada yetkililerden çalışmaların daha hızlı ilerlemesi gerektiğini söyledi. 

Esnaflardan Bülent Erenler; “Biz Hilaliye Caddesi esnafları olarak bu yol yapılışından şikayetçiyiz. Yolun kapalı oluşundan dolayı esnaflarımız büyük sıkıntı içerisinde. Esnaflar iş yapacaklar, para kazanacaklar, vergi verecekler. Devletimizin kasasına vergi girecek, bu sıkıntıdan dolayı devletimizi zarara uğratan bütün mercilerden şikayetçiyiz. Biz burada toz toprak içindeyiz bir yetkili de gelip halimizi hatırımızı sormuyor” dedi.

Bir diğer esnaf Sedat Doğruer; “Şimdi bu yapılan yeni yol çalışmasına saygı duyuyoruz. Elbette güzel olacak ama burada da esnafın bir mağduriyeti var. Kurumlar kendi başlarına karar almışlar, hiçbir esnafa odaya danışmadan, diğer arkadaşımızın dediği gibi 3-5 aydan beri esnafımız çok sıkıntı çekiyor. En kısa zamanda da bitirilmesini istiyoruz.” Dedi.

Çalışmaların yavaş ilerlediğini belirten diğer esnaflar yetkililerin duruma müdahale ederek çalışmaların hızlandırılmasını istediler.