Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hafızlık sınavları yılda 3 kez yapılıyor. 2019 yılı içerisinde ülkemiz genelinde 10.266 hafız bu sınavlarda başarılı olarak hafızlık belgesi aldı.

Akhisar Hilaliye Kur’an Kursunda; ortaokul eğitimiyle birlikte hafızlık yapan, İbrahim Mete ÇOBAN da Haziran ayı içerisinde yapılan hafızlık sınavında başarılı olup hafızlık belgesini aldı.

Hafızlık belgesini aldıktan sonra yine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmalara katılan İbrahim Mete ÇOBAN; önce Akhisar ilçe 1.liğini peşinden Manisa il 1.liğini ve yine Manisa’da yapılan bölge 1.liğini elde etti. Daha sonra, 1 Ekim 2019 Salı günü Ankara’da yapılan; bölgelerinde 1. olan 18 hafızın yarıştığı Hafızlık Yarışması ön elemesinde finale kalan 7 öğrenci arasına girmeyi başardı.

Hilaliye Kur’an Kursu öğrencisi İbrahim Mete ÇOBAN; 31 Ekim 2019 Perşembe günü Kayseri Ahmet İnci Camiinde yapılan, Hafızlık Yarışması Türkiye Finalinde yarışan 7 öğrenci içerisinden Türkiye 2.si olarak büyük bir başarıya imza attı.

Ülkemizin köklü hafızlık eğitim kurumlarından biri olan Hilaliye Kur’an Kursları son 5 yıl içerisinde katıldığı 4 finalde 2 kez 2.lik, 2 kez de 1.lik elde etti.

2014 yılında kız öğrenciler hafızlık yarışmasında Türkiye 1.liği,
2016 yılında erkek öğrenciler hafızlık yarışmasında Türkiye 2.liği,
2017 yılında erkek öğrenciler hafızlık yarışmasında Türkiye 1.liği,
2019 yılında erkek öğrenciler hafızlık yarışmasında Türkiye 2.liğini elde eden Akhisar Hilaliye Kur’an Kursları bu alanda büyük bir başarıya daha imza atmış oldu.