Akhisarpress.com - Kayalıoğlu belediyesi tarafından her sene organize edilen satranç yaz kursunun kapanış töreni yapıldı.

Kayalıoğlu belediyesi tarafından her sene organize edilen satranç yaz kursunun kapanış töreni 14.09.2013 Cuma günü Kayalıoğlu Kadın Dayanışma Evi’nde yapıldı. Akhisar dan da kursa katılan öğrencilerin olduğu törene yoğun katılım vardı. Açılış konuşmasını yapan satranç kursu öğretmeni Bircan BİÇER, satranç sporu etkinliklerini 6 senedir başarıyla yaptıklarını belirtti. Okul bazında takım turnuvalarında ve bireysel turnuvalarda pek çok madalya ve kupanın sahipleri olduklarını, aynı zamanda kulüp olarakta Kayalıoğlu adını yöresel liglerde ve bu sene Karaman’ da Türkiye Çocuk Ligi satranç turnuvasın da duyurduklarını belirtti. Bu işlerin yapılmasında en büyük desteğimiz Kayalıoğlu Belediyesi olması hasebiyle, Başkanımız Mehmet GÖKFİLİZ’ e teşekkürlerimi sunuyorum, dedi.

Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet GÖKFİLİZ de; öncelikle belediyemiz tarafından düzenlediğimiz yaz dönemi satranç kursunun kapanış toplantısına hoş geldiniz. Bu zamana kadar satranç kursu ile kasabamıza katkılarını sunan Bircan Öğretmenimize teşekkür ediyorum. Siz değerli velilerimize ve öğrencilerimizede katkılarınızdan dolayı bizlere güvenerek çocuklarınızı kurslarımıza göndermenizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Tüm çalışma hayatım boyunca yaptığım, planladığım her işin merkezine insanı aldım. Biliyorum ki insana yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Geleceği aydınlık yüzlü insanlar kuracaktır. Spor ve sanat insanı iyi düşünmeye, insancıl düşünmeye, kolektif düşünmeye yönlendirir. Bu bilinçle, istekli olan çocuklarımızın kişisel ve bireysel gelişimlerine yardımcı olabilmek amacıyla yaz dönemi için bir satranç kursu açtık. Değerli hocamızın gözetiminde çocuklarımız burada güzel, eğlenceli ve faydalı zaman geçirdiler. Ancak okulların açılması nedeniyle kursumuzu burada sonlandırıyoruz. Emeği geçen herkese, çocuklarını bizlere emanet eden sayın velilerimize teşekkür ederim.

Sevgili çocuklar, aydınlık yarınlarımız için sizler bizim umut ışığımızsınız. Sizler, bizim yeryüzüne yayamadığımız barışı, aydınlığı, insan sevgisini dünyamıza yayacaksınız. Buna yürekten inanıyoruz. Biliyoruz ki sanatla, sporla uğraşanların içinde savaş gibi kötülükler barınmaz. Geleceğin hepimize barış, kardeşlik getirmesini diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, dedi.

Kapanış programının ardından kendi aralarında turnava yapan kurs öğrencileri, finalde tek hatayla oyunun kaybedilmesi ile turnuvaya son verildi. Çalışmalarının eğitim yılı içersinde de devam edeceğini dile getiren kurs öğretmeni Bircan BİÇER, tüm gençleri satranç öğrenmeye davet etti.