Kısa bir süre önce kurulan Akhisar Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından 15 Kasım Cuma günü düzenlenen kahvaltıya dernek yönetimi ve üyeleri katıldı.

Kahvaltı programında Akhisar’daki hayvanların durumu, hayvan hakları ve bu güne kadar yapılan çalışmalardan bahsedildi. Ayrıca toplantıya katılanlardan neler yapılabileceği konusunda görüşler de alınarak önemli kararlar alındı.

26 Ekim 2013’ten beri faaliyet gösteren Akhisar Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği önemli çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyor. Akhisar Hayvanları Koruma ve Yaşatma derneği başta hayvanların beslenme sorunu olmak üzere barınma, koruma ve sağlık gibi konular üzerinde durdu ve önemli kararlar aldı. Neler yapılabileceğine karar verilerek iş dağılımı yapıldı. Bu çalışmalara ek olarak bir de toplumu hayvan hakları konusunda bilinçlendirmek ve insanların hayvan sevgisini pekiştirecek çalışmalar yapmak için ilk adımlar atıldı. Amaçları arasında öğrencilerin ve halkında etkin olarak bu çalışmalara katılmasını sağlamak olan Akhisar Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ayrıca hayvan sever olan yeni arkadaşları da aralarına beklemekte olduklarını belirtiler.