Akhisarpress.com

 

Ziraat Türkiye Kupası 2. kademe maçlarında Akhisar Belediyespor kendi evinde konuk ettiği üçüncü lig 2 gurup takımlarından Aydınspor 1923’ü 5-2 mağlup etti. 


Maç sonrası basın açıklaması yapan her iki taraf teknik direktörleri ve futbolcuları maçı değerlendirdi. İlk olarak Aydınspor 1923 Teknik direktörü Selahattin Dinçel konuşma yaptı. Genç çalıştırıcı, bu sonuca şaşırmadıklarını, ancak Aydınspor’un kendi liginde oldukça başarılı olduğunu belirtti.


Dinçel, “Maç öncesi müsabakayı yorumlamıştık, aradaki farkı görmek o kadarda zor olmadı. Ancak bizde kendi ligimizde hiç puan kaybetmeden devam ediyoruz. Maçı değerlendirecek olursak iyi başladığımız belirte biliriz, buna rağmen 2-0 geriye düştük, ikinci yarının hemen başında ise çabuk toparlanarak, üst üste iki gol attık, ve beraberliği yakaladık, fakat Akhisar Belediyespor çabuk toparlandı, gollerde ard arda gelince fark kaçınılmaz oldu. Bundan sonra biz kendi ligimize odaklanacağız. Akhisarspor bizimi bölgemizin Süper Lig temsilcisi onlara da başarılar diliyorum.” dedi. 


Akhisar cephesinden ise Teknik Direktör Hamza  Hamzaoğlu, Sertan Vardar ve Kenan Özer maçı değerlendirdi. 


İlk değerlendirmeyi başarılı çalıştırıcı Hamzaoğlu yaptı. “ Müsabaka çok sıcak bir havada oynandı, buna rağmen takım olarak düzenimiz bozulmadı ve 2-0 öne geçmeyi başardık. Gerçi ilk yarı çok iyi bir oyun oynadığımızı söyleyemem. Çok bariz kişisel hatalar yaptık, onun akabinde de zaman zaman sıkıntı yaşadığımız anlar oldu. İkinci yarıya başladığımızda yine rakibimiz oyuna iyi başladı, gol buldular, golden sonra daha etkili oynamaya başladılar ve beraberliği yakaladılar. Üçüncü golü bizim erken atmamız, oyunu kopardı. Bundan sonra da zaten daha baskılı ve daha atak oynadık ve 5-2’lik bir skor ile bu maçı net bir skor ile kazandık. Her şeye rağmen bizim için olumlu geçen bir maç oldu” dedi.


Akhisarsporlu Sertan ve Kanan Özer’de açıklamalarında, Alınan galibiyetin takımının morali açısından iyi bir sounuç olduğunu ve morali hafta sonu Karabük maçını kazanarak sürdürmek istediklerini belirtti.