Akhisar  Kaymakamı  Sabit Kaya açılış konuşmasında tüm muhtarlara kapılarının daima açık olduğunu sıkıntı ve problemlerini; üzüntü ve sevinçlerini paylaşmak istediklerini belirtti. Devletin şefkat elinin engelli, hasta, yaşlı, bakıma muhtaç olanların ve tüm vatandaşların daima yanında olacağını; bunun için muhtarların kendi mahallelerinde gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.Bugünkü toplantının sebebinin tüm ülke genelinde uygulanan Cumhurbaşkanımızın ve eşlerinin himayesinde bulunan Akhisar da Halk Eğitimi Merkezi’nin yürüttüğü “Okuma-Yazma Bilmeyen Kalmasın” projesi ve Halk Eğitimin tüm kursları ile ilgili bilgilendirme amaçlı olduğunu belirtti. Bilgilendirme yapmak üzere sözü Akhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Erdem’e bıraktı. Akhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman

Erdem toplantıya katılımlarından ve desteklerinden dolayı Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Şube Müdürü Mehmet Şahin, Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş ve muhtarlara  teşekkür etti. Erdem; “Cumhurbaşkanımız ve eşlerinin başlattığı okuma-yazma seferberliğinde  şu ana kadar Akhisar olarak  tüm mahallelerimize ulaşmaya çalıştık, yaklaşık 1000 vatandaşımıza 1. kademe okuma-yazma kursu verdik. Bu eğitimlerin devamında 2.kademe okuma-yazma kurslarımızı vermeye devam ediyoruz. Geldiğimiz noktada seferberlikte sizlerin ve Okullardaki idareci ve öğretmen arkadaşlarımızın  destekleri ile ciddi yol kat ettik.Bizim amacımız Akhisar’da  okuma-yazma bilmeyen bir tek kişi kalmayıncaya kadar bu çalışmaları sizlerle birlikte devam ettirmek.

Okuma-yazma kurslarımızda ve engelliler için açtığımız tüm kurslarda Halk Eğitimi Merkezi’nin aradığı 12 kursiyer şartı bulunmuyor.Bu kurslarımızı imkanlar dahilinde gerekirse 1 öğrenci ile dahi açabiliriz.Bu konuda tüm muhtarlarımızın hassas davranarak mahallelerinde okuma-yazma bilmeyenlerle ilgili bizlere bilgi vermeleri yeterlidir. Bunun dışında mahallelerimizde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda 12 kursiyer bulunan her kursu en hızlı şekilde açabiliriz.Yalnızca 2018/2019 döneminde 600 kurs açarak 15000 vatandaşımıza ulaştık. Devletimizin bu yöndeki imkanlarını meslek edindirmeye,bilgi edindirmeye hep birlikte rahatlıkla yönlendirebiliriz.Bundan sonraki çalışmalarda da vereceğiniz destek ve yapacağımız işbirliğinden dolayı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Sağ olun, varolun.” dedi.Halk Eğitimi merkezi Müdürü Süleyman Erdem’in ardından söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek bazı bilgilendirmelerde bulundu. Toplantı muhtarların taleplerinin alınması ve  Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün her mahalle için hazırladığı bilgi formları,afişlerin dağıtılması ile sona erdi.