Akhisarpress.com - Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, geçtiğimiz yıl Esnaf Kefalet Kooperatifinde bir çok olumsuzluklara sebep olan ve Usulsüzlük olayları ile basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamasında Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Hasan Genli’nin Usulsüzlük yaptığını dile getiren Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan Genli’ye ağır ithamlarda bulundu. Başkan Doğan sözlerinde, “Akhisar'ımızın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Esnaf Kefalet Kooperatifinin 10 mart 2013 te yapılacak olan mali kongresidir. Hepinizin bildiği gibi bu kooperatifimizin bir yıl önce "seçimli" genel kurulunu yapmıştık. O günkü yönetim ikiye bölünerek ayrı ayrı aday olmuşlardı. Hatta ortaklardan gelen talep üzerine bende aday olmuştum. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen bu seçimli kongreden önce kooparatifin başkanlığını devir alan erkin güney, hasan genli döneminde usulsüzlük ve yolsuzluk olduğunu iddia ederek müfettiş istemişti. bu girişim sonucu kooperatifimiz bir hafta boyunca müfettişler tarafından denetimden geçmiştir. Ancak müfettiş raporları gelmeden önce yapılan seçimde sayın hasan genli kürsüde ortaklara hitaben yaptığı konuşmasında müfettişlerin hasan genli başkana sizin döneminizde herhangi bir yolsuzluk ve usulsüzlük yok dediğini size çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederiz dediğini ifade etmişti. Hatta o günkü başkan Sayın Erkin Güneyi müfettiş istediği için eleştirmişti. Sayın genli konuşmasının sonunda tam olarak şunları söylemişti. Değerli ortaklar, benim başkanlık dönemimde eğer bir usulsüzlük , bir yolsuzluk var ise ben kendimi bu salonda asarım"!.... Diyerek mağdurları oynamış , duygu sömürüsü yapmış en hazin olanı da ortaklara yalan söyleyerek seçim kazanıp tekrar başkan olmuştur. O gün aday olan ben Halil İbrahim Doğan Sayın Genlifyi tebrik edip, başarılar dilemiştim.

Hani hepimiz biliriz bir atasözü vardır "Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar” f işte bizim başkan Sayın Genli”nin yalanı da bir yıl olmadan ortaya çıktı.

Çünkü müfettişler hiçbir yolsuzluk, usulsüzlük yok dememiş tam aksine savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardır. Savcı da suçlamalara göre dava açmıştır. İçinde bulunduğumuz mart ayının 22'sinde cuma günü ilk duruşma gerçekleşecektir.Ben Halil İbrahim Doğan kooperatifimizin bir ortağı olarak sayın Hasan Genliyye buradan seslenmek istiyorum.

Sayın başkan sizden önceki başkanımız Mehmet Karasu'yu suçladınız karaladınız altını oyarak onu mağdur ettiniz. Ahilik kültürünü almış Başkanımız Mehmet Karasu o gün erdemli bir duruş göstermiş ve istifa etmişti. Şimdi buradan sizlere bir kez daha sesleniyorum.Sayın genli, sizin ve arkadaşlarınızın hakkında suçlamadan öte , müfettiş raporları ve mahkemelik olmuş durum var buna rağmen hiç kılınız kıpırdamıyor.eğer sizlerde biraz onur ve gurur varsa derhal istifa etmeniz gerekir. bu istifa sizleri alçaltmayacak aksine ortaklar nezdinde yüceltecektir. 10 martta yapılacak olan mali kongrede divan oluşacak yönetim-denetim raporları okunacak ve ibra edenler-etmeyenler sorulacak peki! bu mahkemelik olmuş şaibeli raporları nasıl ibra edelim?Öncelikle yönetim mahkemede aklansınlar sonra da biz ortaklar aklıyalım… Çünkü buralarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var,. Buralar şan ve şöhret makamı değildir. Buralar hizmet yeridir. Onun için buradan tüm ortaklara seslenmek istiyorum. Çünkü bu sorumluluğu kendimde hissediyorum. 10 martta yapılacak mali kongrede kesinlikle raporları, ibra etmemelerini bugüne dek söylenen yalanlara ortak olmamalarını rica ediyorum ve hepinize saygılar sunuyorum.

Halil İbrahim Doğan Sözlerine son vermeden öncede Hasan Genli'nin Manisa Kooperatif Birlik Başkanı Recep Çınar'ın oyunlarına alet olduğunu da dile getirdi.