Bu yıl 5’incisi düzenlenen  ve geleneksel hale gelen Manisa Azmanı ve Klasik Hünkari güvercin güzellik yarışması Salihli Gümüşçayı Çok Amaçlı Etkinlik Salonunda düzenlendi. Yarışmaya Türkiye’nin bir çok ilinden bu iki ırka gönül vermiş güvercin yetiştiricileri katıldı. Profösör Doktor Murat Türkeş kısa gagalı güvercin ırkların morfolojisi hakkında katılımcılara bir saat süren bir seminer verdi.

Salihli Kaymakamı Levent Kılıç ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda yarışmanın yapıldığı salona teşrif ederek sergilenen kuşları incelediler ve kupa törenin de derece alan yetiştiricilere kupa ve madalayalarını takdim ettiler.

Yarışmada Klasik Hünkari Güvercininde  Boğma, Sümbüllü, Çavuşlu, Düz İşlemeli, Çavuşlu İşlemeli, Kesme olmak üzere 6 kategoride Manisa Azmanı Güvercininde Tepeli Düz, Tepeli Kanat, Tepeli Kesme, Kabak Düz, Kabak Kanat, Kabak Kesme olmak üzere 6 kategori olmak üzere toplam 12 farklı varyetedeki kuşlar yarıştı.

Aslen Salihli’li olan ve 12 yıldır Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (eski ismi İle Ticaret Meslek Lisesi) görev yapan Bilişim Teknolokileri Alan Şefi Mehmet Güçyener en zor kategori olan Boğma kategorinde yetiştirmiş olduğu Yadigar isimli kuşla Kupayı Akhisar’a getirmeyi başardı.

Mehmet Hoca ile yaptığımız röportajda bu kuşların Manisa’nın öz kuşları olduklarını ve birer Osmanlı mirası olduklarını ifade ederek bu ırkı sonraki nesillere taşımak için yoğun çaba gösterdiklerini ifade etti.