Özellikle motosiklet severlerin büyük ilgi gösterdiği ilk eğitim ileri ve güvenli sürüş teknikleri teori kursu Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı ve 3 saat sürdü. Güvenli Motosiklet Sürüş eğitmeni Emir Ataşen; sunumunu yaptığı programa Akhisar Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar ve bir çok motosiklet sever katıldı.
Avrupa standartları motosiklet ileri ve güvenli sürüş eğitimleri ART MotoAkademi (RoSPA Türkiye) bünyesinde hizmet verdiklerini belirten eğitmen Emir Ataşen ve beraberindeki Onur Gölcük çeşitli örneklemler eşliğinde güvenli motosikleti sürüş bilgileri verdi.

Motosiklet sürüşünde sisteme önem verdiklerini dile getiren eğitmen Emir Ataşen yaptığı açıklamada şunlara yer verdi; “Bu kursun amacı; farkındalıkları arttırmak, sistemli kullanımı anlamak ve öğrenmek, temel sürüş becerilerini motosiklet hakimiyetini geliştirmektir.

Motosiklet kullanmak güvenlidir; çünkü küçük, kuvvetli, bakış açısı geniştir, her zaman bir B planınız vardır. Motosikleti tehlikeli yapan bizleriz. Etrafımızdaki riskler ise motosikletten gelen riskler, yollar, diğer yol kullanıcıları ve sürücülerdir.

Motor sürüşünde konsantrasyon çok önemlidir, her sürüşün başında zihinsel konsantrasyon için zaman yaratmak gerekiyor. Motosiklet kullanırken mutlaka kulak tıkacı kullanılması gerekiyor. 

Saatte 100 km hız ile düz zeminde düşerseniz, yerde kayarken duracağınız mesafe 65 metredir ve bu sürtünmede ortaya çıkan sıcaklık ise 770 derecedir. Kask kullanırken mutlaka tam donanımlı kask kullanılmalıdır ve kask kullanımında ilk darbe çene kısmına gelmektedir. 

Motosiklet kullanımında yüzde 70 bakış, yüzde 30 ise oturuştur. Motosiklet kullanıcı çevresel bakış alanını iyi kullanmalıdır. Yol tutuşu ise motosiklet kullanımda her şey demektir” dedi.

Verilen teori eğitiminin ardından 11 ve 12 Ekim tarihlerinde ise trafiğe kapalı alan olan eski askeri hava alanında pratik eğitim verileceği bildirildi.


Akhisar Haber, Press Haber