Akhisar’da Belediye sanat atölyesinde Resim Kursu öğrencisi olan 83 yaşındaki Reyhan Kayaş kurstan kep ve cübbe takarak mezun oldu. Okula hiç gidemediği için, Kayaş’a öğretmeni ve arkadaşları kep takarak cübbe giydirdi.

Okuma yazmayı sonradan öğrenen 5 çocuk ve 10 torun sahibi Reyhan Kayaş (83) 3 yıldır resim yapıyor. Resim yaparken kendisini çok huzurlu hissettiğini ifade eden Kayaş, “83 yaşındayım, 70 yaşına kadar çocuk ve torun büyüttüm. Ama 80 yaşından sonra resim yapmaya çok heveslendim ve o kadar sevdim ki  bırakamıyorum artık. Özellikle doğa resimleri yapmayı çok seviyorum.  Herkese resim yapmayı tavsiye ediyorum.” Dedi.

Hayalleri sayesinde resim yapmayı keşfettiğini söyleyen Reyhan Kayaş, “Bundan 3 yıl öncesine kadar resim ile hiçbir ilgim yoktu. Ancak hayallerim sayesinde resim yapmaya heveslendim ve kursuna gitmeye başladım. Öğretmenim ve arkadaşlarım çok yardımcı oldular. Kursa başladığımızda hiç birimiz bir şey bilmiyorduk. Hocamız çok yardımcı oldu. Ona ve bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, hepsini çok seviyorum dedi. .” Dedi.   

83 Yaşındaki Kursiyerinin kursa ilk geldiğinde büyük bir şaşkınlık ve mutluluk yaşadığını söyleyen resim kursu öğretmeni Saadet Atalı “Reyhan teyze kursa ilk geldiğinde ağrılarından çok şikayet ediyordu, hatta ağrıları yüzünden kursa gelemeyeceğinden korkuyorduk. Ancak kendisi resim yapmayı o kadar çok benimsedi ki, eskiden taksiyle geldiği kursa artık yürüyerek geliyor. Bütün yetişkinlere sanat ile uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Kendisini artık mezun ettik, ancak istediği zaman atölyemize gelip bizler ile beraber çalışabilir. Biz kendisini çok seviyoruz. O bizim neşemiz” şeklinde konuştu.