Afet dönemlerinin dışında da hayatın her anında İhtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı, Ramazan ayı boyunca da sosyal yardımlarını sürdürecek. Ortaya koyduğu modern ve örnek projeler ile Türk Kızılayı, hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunuyor.
Türkiye’ye yayılmış 700’ü aşkın Türk Kızılayı şubesinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da giderilmeye devam edecek.
Bağışlarıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatan yardımseverler, Türk Kızılayı Kurumsal Kaynak Yönetimi Programı (ERP) üzerinde yapılan kayıtlar sayesinde bağışlarını takip edip ve bilgi alabilecek.
Ramazan Gıda Kolisi Kampanyası

Birçok kuruluş ile işbirliği çalışmalarının gerçekleştirilmesinin sonucu olarak 2013 yılında 8.927 adet gıda kolisi Ramazan ayı çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Her yıl olduğu gibi, 2014 yılı Ramazan ayında da İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik “Ramazan Gıda Kolisi” kampanyası devam edecek. Bu kapsamda Kipa, Real, Beğendik ve Migros mağazalarında Türk Kızılayı adına Gıda Paketleri satışa sunulacak olup, ayrıca Türk Kızlayı Resmi internet sitesinden gıda paketi bağışları kabul edilecek. Ramazan Gıda Paketlerinin ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek.
Kipa, Real, Beğendik, Tansaş ve Migros mağazalarındaki “Ramazan Paketi Alanlarından bağışlamak istediği kadar paketi alan hayırsever, Türk Kızılayı standına yönlendirilecek. Bağışı alan Kızılay görevlisi, paketin üzerine Türk Kızılayı logosunu yapıştıracak ve bağış makbuzu ile müşteriden koliyi teslim alacak. Ayrıca Migros Sanal Market’ten de satın alınan Ramazan Paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Müşteriler, bağışlayacakları Ramazan Paketi sayısı konusunda sınırlandırılmayacak. Bağışçılar, Ramazan paketlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşması hakkında bilgilendirilecek.
İhtiyaç Sahiplerine Kızılay Kart
r
“Kızılay Kart” sayesinde, ihtiyaç sahiplerinin kendilerine sunulana değil ihtiyaç duyduklarına ulaşabilecekleri yeni bir dönem başladı. Modern ve örnek projeyle,
 
yardımseverlerin Türk Kızılayı’na emanet ettikleri nakdi bağışlar, Halkbank tarafından üretilen Kızılay Kartlara yüklenecek. Kızılay Kartlar, Türk Kızılayı'nın gerçekleştireceği detaylı incelemenin ardından, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

ihtiyaç sahibi, kredi kartının kullanılabildiği tüm alanlarda, ihtiyaçlarını Kızılay Kart ile kolayca karşılayabilecek. İlk kez, 2012 yılı Ramazan döneminde uygulamaya konulan Kızılay Kart modeliyle, belirlenen yardım tutarları 2013 yılında da lojistik operasyona gerek kalmadan ve zamandan tasarruf edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştı.

Zekât ve Adak Kurban Kesimi

Yır boyunca süren adak kurban kesimi 2014 Ramazan ayında da devam edecek. Geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu sene de yardımseverlerin zekât ve adak bağışları Türk Kızılayı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Faaliyet kapsamında, 2010 yılından itibaren 4.145.788,90 TL karşılığı 8.341 hisse adak kurban kesimi gerçekleştirerek aşevleri vasıtası ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 2007 yılından itibaren yürütülen zekât kabul ve dağıtım faaliyetlerinde ise Türk Kızılayı şubeleri tarafından oluşturulan komisyon üyelerinin belirlediği 74.287 ihtiyaç sahibine 14.900.400,00 TL tutarında zekât ödemesi yapıldı.

Aşevleri Hizmet Verecek

Aralıksız olarak binlerce kişiyi doyuran Türk Kızılayı aşevleri, ülke çapında fâaliyet gösteren toplam 12 aşevi ile Ramazan ayında da günlük yemek, iftar yemeği ikramı ve kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edecek. Hijyenik ortamlarda, besin değeri yüksek gıda malzemelerinden hazırlanan sıcak yemeklerden sadece ihtiyaç sahipleri yararlanacak. Ayrıca aşevlerine gelemeyen, dışarı çıkamayacak durumda olan yaşlı ve hastaların yemekleri Türk Kızılayı tarafından özel sefer taslarında evlerine kadar götürülecek.

2014 Ramazan ayı içerisinde, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Akşehir, Edirne, Yakuplu/İstanbul, Kaynarca/İstanbul, Karamürsel, Diyarbakır, Konya, Silifke aşevlerinde Ramazan iftar yemeği uygulaması gerçekleştirilecek olup; Van, Bingöl, Ağrı ve Ankara aşevlerinde rutin yemek dağıtımlarına devam edilecek. Bu kapsamda, Ramazan ayı boyunca 51.000 ihtiyaç sahibine ulaşılması hedefleniyor.

Kurban Eti Konserveleri Dağıtımı

Yurt içi ve yurt dışındaki vekalet sahiplerinin kurbanlarından, Islami ve hijyenik şartlara uygun olarak kesimleri gerçekleştirilerek üretilen et konserveleri yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Üretilen et konserveleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı içerisinde, Türk Kızılayı Şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu yıl Türk Kızılayı Şubeleri aracılığı ile toplam 306.912 konservenin ihtiyaç sahiplerine dağıtımı gerçekleştirilecek.

Bağışlar Gerçek İhtiyaç Sahiplerine Ulaşacak

Türk Kızılayı’na Ramazan ayında da destek vermek ve sofralarını gerçek ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak isteyen hayırseverlerin pek çok seçeneği bulunuyor.
SMS : Türh operatörlerden 2868’e boş mesaj atıp 5 TL’lik bağış yapılabilir.

Banka            : Tüm bankalardaki Türk Kızılayı hesabı
 
İnternet : www.kizilay.org.tr
Telefon : 168 ücretsiz bağış ve iletişim hattı
PTT : 2868 numaralı Türk Kızılayı posta çeki ve Tüm Kızılay Şubeleri
Bağış ve bilgi için Türk Kızılayı 168 çağrı merkezi veya en yakın Türk Kızılayı şubesinden yararlanılabilir.