MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti. Büyükşehir olduktan sonraki yapılanma sürecini hızla tamamladıklarını belirten Genel Sekreter Halil Memiş,  Akhisar’ın gelişmesinde katkısı olacak sağlam projelere ortak hareket ederek imza atmak istediklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti. Memiş’e ziyaretlerinde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, MASKİ Destek Hizmetleri Başkanı Mustafa Parlak, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt, İtfaiye Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet Kaleli ve Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri de eşlik etti. Akhisara Büyükşehir Belediyesinin hizmet birimlerini incelemeye geldiklerini belirten Genel Sekreter Halil Memiş ilçe belediyeleri ile müşterek çalışmalarda ortak hareket ederek vatandaşa en iyi hizmeti sunmak istediklerini belirtti. Memiş, “Büyükşehir olduktan sonra birtakım görev paylaşımları oldu. Vatandaşın bunları iyi bilmesi gerekiyor. Akhisarlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ne olduğunu iyi belirlemek ve ona göre hizmet vermek gerekir. Ortak hareket ederek ve görev paylaşımını iyi bildikten sonra başarılı çalışmalar yapmak gerekir” diye konuştu. Akhisarda olmalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise, “ Geçiş döneminde bazı sıkıntıların olması çok doğal, biz bunları olağan karşılıyoruz. Amacımız vatandaşımızın mağdur olmamasıdır. Görev paylaşımlarında bazı ihtilaflı durumlar olabilecektir. İstişare halinde bazı ufak sorunlar çözülür. Görev paylaşımlarındaki bu hızlı geçişi atlattıktan sonra hizmet noktasında ne yapılacaksa Büyükşehir Belediyesi olsun Akhisar Belediyesi olsun elinden geleni yapacaktır” diye konuştu.
Geçiş Sürecinde Sorun Yok

Büyükşehir olduktan sonraki görev paylaşımlarının ve hizmetlerin vatandaşa aktarılma konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesinin büyük sorunlar yaşamadığını belirten Genel Sekreter Halil Memiş, “Teşkilatlanma anlamında yoğun mesai harcayarak büyük mesafeler katettiğimizi düşünüyorum. Bazı Büyükşehir Belediyeleri bizim en başından itibaren kurmaya başladığımız koordinasyon merkezlerini daha yeni kuruyor. Çalışmalarınızı yerinden yürütmenin faydası daha büyük olacaktır. Bu yüzden ilçelerimize koordinasyon merkezleri kurarak hizmetin ve vatandaşın taleplerinin daha hızlı bir şekilde yönetilmesini sağladık. Koordinasyon merkezlerimizin ilçe belediyeleri ile ortak hareket etmesi daha verimli sonuçlar doğuracaktır diye düşünüyorum” dedi.
Büyükşehir Manisa’da Konuşlanmış Bir Belediye Değil 

Vatandaşta oluşan genel algının Büyükşehir Belediyesinin Manisa Merkezde olmasından kaynaklanan ve ilçelere hizmet götürmeyecek bir anlayışta olduğunu belirten Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Eski alışkanlıkları değiştirmek lazım. Hizmet noktasında vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırmaya çalışıyoruz Büyükşehir Belediyesinin de Akhisar Belediyesinin de ortak görevi mutabakat sağlayarak en iyi hizmeti sunmaktır” diye konuştu.

Siyasi Düşünmeden Hareket Etmeliyiz
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın konuşmasının ardından Genel Sekreter Halil Memiş ise, “Siyasi düşünmeden hareket ederek Belediyeciliğin getirmiş olduğu hizmet anlayışını en iyi şekilde vatandaşımıza aktarırsak başarılı oluruz. Hep birlikte, elbirliğiyle siyaseti ön plana çıkarmadan vatandaşın beklentilerine cevap verebilecek hizmetler üretiriz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçemize de hizmet götürmek için buradayız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. Konuşmaların ardından Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş’e teşekkür etti.