Akhisar Belediyesi öncülüğünde, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun destekleri ile düzenlenen Yerel Medya Semineri başladı. Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda yapılacak seminer öncesi katılımcı medya Köfteci Ramiz'de öğle yemeğinde buluştu.


Akhisar Belediyesi Meclis salonunda program açılışında konuşan Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar'da düzenlenen seminerin medyada görev yapan gazeteciler için hayırlı olmasını diledi.


Seminerin ilk gününde İnternet Haberciliği, Köşe Yazısı, Haber Fotoğrafı ve Sayfa Düzeni dersleri verilirken, ikinci gününde ise Haber Yazma Teknikleri, Spor Haberi, TV Haberi ve Diksiyon-Beden Dili dersleri verileceği bildirildi.


Seminerin ilk sözünü Ege Radyo Televizyon İnternet Yayıncılığı Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Dokak, internet gazeteciliği'ni bir kanuna kavuşarak devlet tarafından tanınması için 3 yıldır beklediklerini ve umutlu bir sonuç beklediklerini dile getirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Yazarı Mutlu Tuncer Köşe yazısı teknikleri hakkında bilgi verirken, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Foto Muhabir Kenan Çimen Haber Fotoğrafçılığı teknikleri ve Egeli Sabah Görsel Yönetmeni Tamer Sanverir gazetecilikte sayfa düzeni teknikleri hakkında bilgi verdi.