Akhisar Belediyesinde yapılan açıklamaya göre Akhisar Belediyesi önü devlet karayolu güzergahı, Çınarlıkapı, devlet karayolu, Gazi İlkokulu önünden, Gençlik Parkı önü, Atatürk Mahallesi, Reşatbey Mahallesi ve Seydi Ahmet Mahallesi, Havuzlu Kahveler, Hacı İshak ve Cumhuriyet Mahallesi güzergahından, Güplüce parkı Ulucami Mahallesi güzergahından gölet alanına festival boyunca her gün saat 18.00 ile 24.00 arası ücretsiz otobüs servisi verileceği bildirildi.

BU YIL GEÇ KALDI

Akhisar Belediyesi tarafından organize edilen Çağlak Festivalinde her yıl gölet alanına ücretsiz otobüs kaldırırken bu yıl festival başlamasına rağmen otobüs seferleri başlamamıştı. Çoğu stantların boş kaldığı festivale Akhisarlı vatandaşlarında ilgisi az olunca Belediye çare olarak eski yıllar daki gibi ücretsiz otobüs kaldırma kararı aldı. Festival başlamadan önce organizasyonu yapılması gereken otobüslerin, festival başladıktan sonra vatandaşlara duyurulması ve organizasyonu yapılması festivalin ilgisini arttırıp arttırmayacağı merak konusu oldu.

ESKİ HAVA YOK

Eski yıllarda düzenlenen Çağlak Festivallerinde birçok yere asılan afiş ve billboardlar bu yıl hiçbir yere asılmadığı gibi son zamanda hazırlıkları tamamlanan festivalin gerekli reklamı da yapılamadığından ilgi geçen yıllara göre biraz daha az gibi gözüküyor. Eski havasını kaybeden Çağlak Festivali bir hayli sönük geçeceğe benziyor.