Akhisar’da ki Güneş Fayton, başarıdan başarıya koşuyor. Yaratıcılıkta sınır tanımıyor, hayran bırakan modeller üretiliyor. ABD, Brezilya, Almanya, İngiltere, İsviçre ve Yunanistan’dan bile sipariş alan fabrikada bu kez Gaziantep belediyesi için ‘Fayton Büfe’ imal edildi.

Fayton; antik Yunan mitolojisinde Güneş Tanrısı Helios’un oğlu ‘Phaeton’dan gelmektedir. Akhisar’da faaliyet gösteren, bugün 16 değişik modelle dünyaya fayton ihraç eden Güneş Fayton’da ismini Phaeton’un babası Güneş Tanrısı Helios’tan almakta. Türkiye’nin ilk ve tek fayton fabrikası olma özelliğini de taşıyan firma, Akhisar’a özgü, aslına uygun faytonlar, atlı kar kızakları, isteğe göre lokomotif fayton üretim kabiliyetini her geçen gün geliştirerek Gaziantep Belediyesi Botanik Parkı için mobil satış büfeleri üretti.

Güneş Fayton Satış ve Pazarlama Müdürü Zafer Geren, fabrikalarının bugün dünyanın birçok ülkesine değişik modellerle fayton üretimi gerçekleştirdiğini belirtti. Geren, “Sürekli gelişim halindeyiz. Ancak hedefimiz, eskiyi değiştirerek değil, aslına sadık kalarak yaşatmak ve günümüz şartlarında kullanıma sunmaktır. Kültürümüzün bir parçası olan faytonlarımız; turizm için önemli alanlarda, özellikle ziyaretleri ve gezileri kolaylaştırıcı fiziksel olanaklar yaratan, çevre dostu nostaljik araçlardır. Üretimini yaptığımız büfelerin tasarımı, türk patent Anstütüsü tarafından tasarım tescil belgesi ile, kalitesi CE uygunluk belgesi ile onaylanmıştır. Fabrikamızda toplam 16 model fayton, 19 değişik çeşit ve ebatta mobil satış büfesi imal etme kapasitesine sahiptir. Ürünlerimiz tamamen el işçiliğine dayanmaktadır” dedi.

FAYTON BÜFELER İLGİ GÖRÜYOR

Güneş Fayton Satış ve Pazarlama Müdürü Zafer Geren, fayton büfelerin yurtuçu ve yurt dışında büyük rağbet gördüğünü de ifade ederek, “Firmamız tramvay büfe, vagon büfe, çiçek büfe, taka büfe gibi 19 değişik modelde üretim gerçekleştiriyor. Bu ürünleri özellikle turizm bölgelerindeki işletmeler yada belediyeler ilgi gösteriyor. Son üretimimizi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için gerçekleştirdik. Bu tür fayton büfelerin maliyeti 30 ile 50 bin TL arasında değişmektedir” dedi.