Akhisar’a Ticaret Borsası Yönetim Kurulu’nun özel bir daveti üzerine gelen ünlü Stratejik Marka Yönetim Danışmanı Fatoş Karahasan Akhisar hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Akhisar Ticaret Borsası Yönetimi Fatoş Karahasan’ı Zeytin ve Hasat Şenliğine davet etmiş ve özel nedenlerden dolayı gelememişti fakat Karahasan özel bir davet üzerine Akhisar’a geldi.

Akhisar’a her geldiğinde tekrardan hayran olduğunu dile getiren Fatoş Karahasan çok kıymetli ve değerli bir kent olduğunu dile getirdi. Akhisar hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaşan Fatoş Karahasan, Akhisar’ın İl olması ifade etti.

AKHİSAR BÜYÜKŞEHİR
Akhisar bir kere kesinlikle bir il hatta, büyükşehir. Öyle bir ruhu var öyle bir geçmişi var. Her şehir tarihi kadar var oluyor. Tarihinizi ben her geldiğimde sürekli dinliyorum. Müzeye bakıyorsunuz, civardaki bütün kalıntılara bakıyorsunuz. Yaşam kültürüne bakıyorsunuz. Burası 1000 yıllık bir şehir, bir şehir kültürü var. Bir kere güzel dayanışması olan bir şehir. Şehrini çok seven insanlar var burada, birlik var. Sanki şehrin üzerinde bir fanus var. 

BU ŞEHRİN UMUDU VAR
Şehir kendini korumuş, kirlenmeye karşı korumuş, zeytinlikler genişliyor, tarım genişliyor. Bu şehrin umudu var. Bir şehrin umudu varsa geleceği güzel oluyor. Ben Akhisar da bunları görüyorum. Hem geçmişi var hem de geleceği var. O yüzden de bu şehre gelmekten memnunum. 

AKHİSAR’IN İL OLMASI HAKKINDA NE DŞÜNÜYORUSNUZ?
Aslında olmuş olması gerekiyor. Yönetmeliklerin gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hükümet yetkililerinin bu konuda çalışma yapmaları gerekiyor. Akhisar il olmayı hatta byükşehir olmayı çoktan hak etmiş bir kent bence o yüzden de Akhisar hakkında faklı çalışmalar yapılmalıdır.

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim kurulu Başkanı Alper Alhat ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ROKO Restoran’ın da yemek yiyen Fatoş Karahasan’a Akhisarlı ünlü yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’da eşlik etti. Bahadır Yenişehirlioğlu imzalı kitabını takdim etti. Akhisar’ın il olması hakkında konuşmaya devam eden konuklar “Özerk Akhisar” , “ Özel Akhisar” gibi faklı, esprili ve bir o kadar da yaratıcı fikirler sundu. 

Akhisar’ın il olması için hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini dile getiren Borsa Başkanı Alper Alhat; “ Akhisar için ne yapılması gerekiyorsa yaparız. Akhisar Fatoş hanımın da dediği gibi sadece bir il değil büyükşehir olabilecek seviyede bir kent, bizler de bunun için mücadele ediyor ve edeceğiz.” Dedi.  

Fatoş Karahasan Kimdir?
Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Reklamcılık Bölümü’nde Öğretim Üyesidir. Bütünleşik Pazarlama İletişimi, Dijital Pazarlama, İletişim Becerileri, Reklamda Güncel Konular başlıklı dersleri vermektedir. Aynı zamanda Cnnturk.com Tempo ve Capital dergisi köşe yazarıdır.
İş yaşamına 1989 yılında Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi Reklam Ajansı’nda, “İş Geliştirme Direktörü” olarak başladı. 2000 yılına kadar çalıştığı bu kuruluşta, Procter&Gamble, Fiat, Philips, Arçelik, Milliyet, Radikal, Posta, Beko, Toys ‘R Us, Kent, Alarko, HP, British Airways, BAT, İstikbal, TEB gibi markalara hizmet verdi. 1995’te şirketin Genel Müdürü oldu. 2000-2002 arasında D’Arcy Istanbu’un CEO’luğunu yaptıktan sonra, kariyerine danışman olarak devam etme kararı aldı.

Geçtiğimiz 9 yıl içinde, Gıda, Mobilya, Ev Dekorasyon, Yapı-İnşaat, Giyim, Medya, Finans ve Perakende sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlara marka yönetim projeleri oluşturdu, eğitim çalışmaları yürüttü. Pek çok konferansta moderatörlük ve sunuculuk görevi üstlendi. Capital ve Ekonomist dergilerinin “Anadolu Markaları” pojesi çerçevesinde, Anadolu’daki illerde sunumlar yaptı.
Dergi ve gazetelerde yayınlanmış yüzlerce makalesi vardır. Fransızca’dan dilimize “Reklamcılık” ve “Siyası Pazarlama” kitaplarının çevirisini yapmıştır. “Vasat Reklamdan Nasıl Kurtulunur?” başlıklı bir kitabı vardır.  Ayrıca “Taşlar Yerinden Oynarken” Dijital Pazarlamanın Kuralları isimli kitabı Doğan Kitap  tarafından yayımlanmıştır.

Liseyi, Maine Township High School West, Des Plaines, Ill.de, Üniversiteyi Hacettepe Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Manchester University’de doktora çalışması yapmıştır.