Akhisar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ilçe Temsilcisi Rıza Bahar, kamuda kılık kıyafet özgürlüğü talebiyle 18 Mart’ta başlattığımız Eylemimiz Yasak Kalkana Kadar Sürecek' dedi.

Bahar, kamu görevlilerinin görev sırasında ve görev yerlerindeki kılık-kıyafetlerine ilişkin usul ve esasları belirleyen 1980 askeri darbesi döneminin ürünü olduğunu, Kılık-kıyafet konusundaki yönetmeliğin, evrensel hukukun temel ilkelerine aykırı hükümler taşımasına rağmen otuz yılı aşkın süredir insan onurunu da hiçe sayan yasaklarıyla birlikte yürürlük te olduğunu ifade etti.

Memur Sen ailesi olarak Kamu kurum ve kuruluşlarında kılık kıyafet özgürlüğü için, bir ayda 12 milyon 300 bin imza toplayarak Türkiye rekoru kırdık ve gereğini yapması talebiyle hükümete teslim ettik. Toplanan imzaların arkasında durmak ve kararlılığımızı ifade etmek için 18 Mart itibariyle serbest kıyafetle işyerlerine giderek, Anayasal meşruiyeti olmayan yönetmeliği yok saymayı seçtik.

Kamu görevlilerinin, yasak ve sınırlamalara uymadan kamu hizmeti sunmalarına, bu sınırlamaları dikkate almaksızın milletin değerlerine ve genel kabul görmüş kılık-kıyafet şekillerine uygun olmak, herkesin bu kapsamdaki tercihlerine azami saygı gösterilmesi kaydıyla inançları veya tercihleri doğrultusunda belirleyecekleri kılık-kıyafetle göreve gitmelerini ve görev mahallinde bulunmaları kararını aldık.

'Eylemi sesimiz duyulsun diye değil gereği yapılsın diye yapıyoruz'

Afişlerimiz de “18 Mart itibariyle” dememize rağmen bazı yerlerde eylem sadece 18 Mart’ı kapsıyor gibi algı üretildiğine dair sendikamıza bilgiler akmaktadır. 2013 yılının ilk mesai günü olan 2 Ocak’ta yaptığımız Sivil İtaatsizlik Eylemimizle karıştıran ve 18 Mart itibariyle başladığımız eylemi de bir günlük olarak algılayan, ya da algılanmasını isteyenler bilsinler ki eylemimiz sesimiz duyulana kadar değil gereği yapılana kadardır” şeklinde konuştu.

Bahar,Eylemimiz Milli Güvenlik Konseyi bakiyesi olan darbe ürünü 1982 model yönetmelikteki yasak kalkana kadar sürecektir şeklinde konuşarak "Eylemi sesimiz duyulsun diye değil gereği yapılsın diye yapıyoruz" dedi.

İlçemiz, İlimiz ve Ülkemizdeki sendikamıza üye olan tüm çalışanlar 18 Marttan itibaren başta okullarımız olmak üzere tüm işyerlerine serbest kıyafetle gidip Hizmet vermektedirler.

Rıza Bahar şu iyi bilinmelidir ki, Bu Eylemimiz Kamu Görevlilerinin Kılık-Kıyafet Özgürlüğünü teminat altına alan yasal ya da yönetsel düzenleme yapılıncaya ve de Yasak Kalkıncaya Kadar Sürecektir dedi.