Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin olağan genel kuruluna CHP Milletvekili Özgür Özel ve AKP Milletvekili Uğur Aydemir’in konuşmaları  damga vurdu. Uğur Aydemir konuşurken, genel kurul üyelerinden  sataşmalar oldu.

Bir üye kürsüye gelerek, “Söz verdin çevre yolundan bahset” dedi. 11 gündem  maddeli genel kurul bundan önceki genel kurullar 5 saat sürerken,  bu kez 2 saatte tamamlandı.Başkan Hasan Genli v e arkadaşları rakip liste olmadığı gçgn güven tazalediler.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan Genel  Kurulun divan başkanlığını Manisa Bölge Birliği başkanı Recep Çınar gündem maddelerini süratle genel kurula sundu. Oybirliği ile geçen gündem  maddelerinin arasında  yapılan bir önerge ile  milletvekili Özgür Özsel ve Uğur Aydemir’in konuşmaları öne alındı. İlk olarak Özgür Özel’e söz verildi. Özgür Özel genel olarak AKP iktidarının  başarısızlıklarını vurgulayıp, “AVM yasasından  AKP  iktidar milletvekilleri  küçük esnaftan değil zenginlerden yana tavır aldı. Zorlukla  emekli olup, hayatını devam ettirmek için çalışanların maaşlarından  kesilen % 15 ile emekli maaşları adeta kuşa döndü. Çalışan emeklilerimizin  maaşlarından kesintilere mutlaka son verilmelidir.” Diyerek alkışlarla  şeref tribününe döndü. 

Uğur Aydemir Genel kurulun hayırlı uğurlu olması temennisi ile başladığı konuşmasında, son 12 yıl içinde Türkiye’de ve Akhisar’da çok büyük değişikli olduğunu, görev geldiklerinden bu güne kadar  ülkenin ve Akhisar’ın sorunlarının azaldığını belirterek, “Biz göreve geldiğimizden bu güne kadar ülkemize yük olan KİT’leri elden çıkardık. Ekonomiye katkı sağladık. İşte Akhisar sigara fabrikası ortada. Ben burası için  müşteri aramak ve satmak için var gücümle  çaba sarf ediyorum. Devletimize 250 milyon dolara mal oldu. 

Ama  işte ortada.” AKP iktidarının var gücü ile çalıştığını, önümüzde haziran ayında seçimler olduğunu, halkımızın teveccühü ile  parlamentonun yenileneceğini belirten Uğur Aydemir tribünlerden laf atanlarla diyaloga girmesi, kamyoncu olan Salim Başoğlu kürsüye kadar gelerek, “Çevre yolu bitecek diye söz verdiniz. Bir türlü gerçekleşmedi” demesi ve ayağa kalkan Ethem Akara’ya “Otur yerine dinlemesini öğren” demesi salonu bir anda elektriklendirdi. Aydemir, “Çevre yolunun ihale edildi. En kısa zamanda bitmesini sağlayacağız.” Dedi. 

Milletvekillerinin ve siyasi parti temsilcilerinin salonu terk etmesinden sonra Kırkağaç esnaf Kefalet Kooperatifinin de  saat 14.00 te genel kurulu olduğunu belirten divan başkanı Recep Çınar  gündemin kalan  4 maddesini ve seçim maddesini  10 dakika içinde  sonuçlandırıp genel kurulu bittiğini ilan etti.

Tek liste ile tekrar güven  yönetim kurulunda, Hasan Genli, Ali Vatansever, ersen Tepeci,Mustafa Altunsu, Özay Güler asil  üye olarak,Ekrem Okkalıoğlu,Ali Ayçiçek,Mustafa Çalışkan, Sadık Künel, Okan Durmuş yedek üye olarak  4 yıl görev yapacaklar. Yönetim kurulu kendi arasında başkanını seçecek. Ayrıca  3 yıl süre ile  Halil Cengez, Sami Demirayak, asil üye olarak, Aykan Tanrıverdi ve İbrami Palancı yedek üye olarak  Denetim kuruluna seçildiler. Yine 4 yıl süre ile Hasan Genli, Ali Vatansever,Ersen Tepeci ve Mustafa  Altunsu asil üye olarak, Özay Güler, Ekrem Okkalıoğlu, Ali ayçiçeği ve Sadık Künel’de yedek üye olarak  Bölge birliği temsilciliğine  seçilmiş oldular.