Akhisarpress.com - Akhisar'da Eski Kasap Hali olarak bilinen Akhisar Belediyesi'ne ait taşınmazın ihalesinin iptal edilmesi ile ilgili Özkan Kantarcıoğlu Gıda Limited Şirketinden basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını Özkan Kantarcıoğlu Limited Şirketi adına İsmail Kantarcıoğlu yaptı.

Kantarcıoğlu; "Akhisar kamuoyunda “Eski Kasap Hali” olarak bilinen, Akhisar Belediyesi’ne ait taşınmazın ihalesinin iptalinin; iptal edilen ihaleyi kazanan taraf olarak biz, Özkan Kantarcıoğlu Gıda Ltd. Şti. ‘ni yakın bir şekilde alakadar etmesi sebebiyle konuyla ilgili bir basın açıklaması yapma gerekliliğini tarafımızca görmüş bulunmaktayız.

Şirketimiz ve şirketimiz nezdinde şirket hissedarları Kantarcıoğlu Ailesi olarak, Akhisar için yola çıktığımız bir zeytincilik müzesi projesinde kurumumuzun sorumluluğunda olmasa bile yasal bir pürüzle karşılaşmak, 63 yıldır Akhisar çarşında esnaflık yapmakta olan ve 1983 yılından beri zeytinyağı sektöründe öncü firmalardan biri olarak faliyet göstermiş bizleri derinden üzmüştür. Lakin bu süreçle ilgili en büyük avuntumuz konuyla ilgili yasal pürüzlerin baştan fark edilmesi ve bizi zan altında bırakacak bir durumun en başından önlenmiş olmasıdır.

Bilindiği üzere şirket olarak bu tarihi taşınmazı sadece bir ticarethane olarak kiralamamış, en az yüzde ellisinin müze olarak kullanılmasını ve bunun niteliğinin belediye tarafından denetlenmesini, kalan yüzde ellisinin de yine belediye tarafından onaylandıktan sonra Akhisar Zeytinyağını tanıtacak bir kafeterya olarak işletileceğini taahhüt eden bir sözleşmeye imza atmıştık. Ticari olarak pek elverişli olmayan bu sözleşmeyi kabul ederken maddi çıkarlarımızı bir kenara bırakıp tamamen Akhisar Zeytinyağını tanıtma, mevcut arastanın çehresini değiştirme ve sektörel prestijimizi kuvvetlendirme odaklı bir politika izlemiştik. Bu sebeple kira bedeliyle ilgili şartname ele alınmadan ve bir fizibilite yapılmadan halk arasında yapılan yorumların amiyane tabirle “kahvehane muhabbeti” ‘nden öteye geçemeyeceğini düşünüyoruz. İhaleye itiraz sürecinde gerekçe gösterilen aksaklıkların muhattabının ise, ihale süresince karar mekanizması olan ve tüm siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan Akhisar Belediyesi Encümen Heyeti olması sebebiyle, bu konuda görüş beyan etmenin bizi ve sorumluluklarımızı aştığını düşünüyor ve bugüne kadar siyasi hiçbir oluşum içinde bulunmamış bir kuruluş olarak yorum yapmaktan kaçınıyoruz.

Bu sıkıntılı süreçte Kantarcıoğlu Ailesi olarak başta, ihale öncesinde ve sonrasında bize gönülden destek veren zeytinyağı sektöründeki meslektaşlarımız ve çarşı esnafı arkadaşlarımız olmak üzere Akhisar’da bir Akhisarlının yaptığı projeyi kendi işiymiş gibi gönülden sahiplenen tüm Akhisarlılara duyarlılıkları için teşekkürü bir borç biliyoruz.

Özkan Kantarcıoğlu Gıda Ltd. Şti. olarak eğer Akhisar Belediyesi tarafında ilerleyen günlerde yine bu amaçlı bir ihale yapma kararı alınırsa, Akhisar’a bir zeytincilik müzesi kazandırmak adına tekrar bu ihaleye katılacağımızı, ve bu olası müze ihalesini başka bir kişi yada kuruluş almaya hak kazansa dahi maddi ve manevi desteğimizi seve seve bu işe vermekten çekinmeyeceğimizi, ayrıca söz konusu taşınmazın başka bir amaçla kullanılmasına karar verilmesi durumunda Akhisar’ımızda bir zeytincilik müzesi kurulması projemizi kesinlikle rafa kaldırmayacağımızı kamuoyuna ve ekmeğini zeytinden kazanan tüm zeytinci hemşehrilerimize belirtmeyi vazife biliriz.Saygılarımızla." dedi.