1989-1994 yılları arasında Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) den  Akhisar Belediye  başkanlığı yapan  Bülent Ciğeroğlu (73) çok sayıda siyasetçi ve dostlarının katılımı ile 3 yıl önce kaybettiği eşi Müjgan  Ciğeroğlu’nun yanında toprağa verildi.

Akhisar Belediye Hesap İşleri müdürlüğünden emekli olduktan sonra siyasete atılan Bülent Ciğeroğlu’nun çok renkli bir siyasi yaşantısı oldu. 1980  ihtilal inden sonra, ANAP’lı belediye başkanı Hüsnü Kahraman’dan sonra  SHP’den aday olup  seçilen Bülent Ciğeroğlu 5 yıllık belediye başkanlığından sonra, bu kez 1994 seçimlerinde   CHP’den  aday oldu. Seçimi kaybetti.  DYP ‘den Ahmet Dutlulu belediye başkanlığını kazandı. 1999 seçimlerinde önseçimde  ilçe başkanı Ufuk Özkan’a  karşı belediye başkan adaylığını kaybetti. Bu kez Belediye başkanlığını  DSP’den  Erdoğan Kanburoğlu kazandı. 2004 CHP’de  yapılan önseçimi kazanan ve Belediye başkan adayı olan  Bülent Ciğeroğlu bu kez  seçimi az bir farkla kaybetti. Başkanlığı AKP adayı Salih Hızlı kazandı. Bülent Ciğeroğlu  2009 yılında bu kez DSP’den Belediye  başkan adayı olarak  seçime girdi. Bu seçimde de  tekrar 2. kez AKP’li Salih Hızlı’ya  belediye başkanlığını  kazandı. 

2011 yılında çok sevdiği eşi Müjgan Ciğeroğlu’nu kaybeden  Bülent Ciğeroğlu, siyasetten uzaklaşarak  Garanti Bankası Akhisar şubesi Müdürü olan Kızı Özlem Aşkın ve Kemalpaşa’da öğretmen olan  Ömer Ciğeroğlu ve  3 torununa  kendini adadı.

Levent isminde bir ağabeyi, Hasan  adında bir kardeşi olan,3 erkek kardeşin ortancası olan  Bülent Ciğeroğlu’nun Yeni Gülruh Camiin de  ki cenaze törenine çok sayıda siyasetçi  ve dostları katıldı. CHP milletvekili Mazlum Nurlu’lun da katıldığı cenaze törenine,  Genel başkan  Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye başkanı Cengiz Ergün, eski ve yeni CHP milletvekilleri de çelenkleri vardı. Bülent Ciğeroğlu’lunun cenazesi Cuma namazından sonra kılınan cenaze namazından sonra  Suyolu mezarlığındaki eşinin yanında toprağa verildi.