Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Akhisarlı Merter Kırkmalı’nın nikah töreni sebebiyle Akhisar’a gelen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sabah saatlerinde Akhisar’ın Atatürk Mahallesinde bulunan Erzurumlular Derneği’ni ziyaret etti.

Hemşerileri ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen; “Erzurumumuz hakikaten Anadolu’nun bağrında, geçmişte en önemli şehirlerden birisi olmuştur. Osmanlı döneminde doğu Anadolu’nun en önemli kalelerinden birisi Erzurum’dur. Cumhuriyet döneminde de önemli vazifelerde bulunmuştur. Ama tabi bir ekonomik yarış halinde yarıta sizde aynı hızı gösterirseniz var oluyorsunuz. Erzurumda Cumhuriyet döneminin son yıllarında bu yarışta arzu edilen kalkınmayı sağlayamamış, ama tabiki Erzurum kelime olarak büyük bir şehir. Biz göreve geldik, bir vesile Erzurumumuzu yeniden güçlü konuma nasıl ulaştırırız diye yoğun gayret gösteriyoruz. Bunun başında sizleri buraya getiren bizleri İstanbul’a götüren nedenler var. İnsanlar durup dururken doğduğu yeri terk etmez. Bir takım nedenler oluşuyor. Eğitim sağlık ekonomik nedenlerle şehirlerini değiştiriyor. Göreve geldikten sonra şunu tespit ettim ki Erzurum’da Allah’ın verdiği çok nimetler var. İnsanlar bazen bu nimetleri değerlendirir. Bazende geçim sıkıntısı çeker, darlık çeker. Dedik ki biz bu şehri yeniden ayağa kaldıracağız. Önce bir şehir olarak belediye hizmet verecek üzerimize düşeni yapacağız, hükümetimize yaptıracağız. Burada öncelikle hayvancılık birinci sırada bu kadar meraların olduğu başka bir şehir yok. Türkiye’nin meralarının yüzde 12 buçuğu Erzurum’da, burada büyük baş ve küçükbaş hayvan yetiştirildiği zaman sadece bunun üzerine eğinlinse Erzurum’a yeter de artar bile. Bunun dışında organik tarıma en uygun bölge, günümüzde hastalıklar arttı. 

Biliyorsunuz günümüzde ufak bir civciv 45 günde 4 buçuk 5 kilo haline geliyor. Bu nasıl geliyor normalde olması mümkün değil, bunlar bir takım suni yemlerle şişiriyorlar. Bunu niçin söylüyorum Erzurum organik yem bakımından et bakımından çok müsait bölge, Ege’de olması mümkün değil burası sıcak bir bölge mutlaka ilaç kullanılıyor. 

Erzurum bir turizm şehri, kış turizmi hem ülkemizin hem de Avrupa’nın en önemli kayak merkezleri bizim şehrimizde, bizde şimdi dağın yönetimini aldık. Şimdi oradaki dağı geliştiriyoruz. İhtiyaçları olması gereken şekle sokuyoruz. Dağda orman eksik şuan ağaçlandırıyoruz. Bu ağaçları ben belki görmeyeceğim ama bizden sonra gelenler bunu görecekler. Erzurum’da yüksek irtifalı kamp merkezi yaptık, Akhisarspor dahil burada birçok takım kamp yapıyor. Bu sene hem kışın hem yazın otellerde yerimiz yoktu.” Dedi.

Akhisar Erzurumlular Derneği başkanı Müslim Yılmaz’da Erzurum Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Sekmen’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Ziyaret sonunda Sekmen, Akhisar ve Soma dernek başkanlarına Erzurum’dan getirdiği özel hediyeleri takdim etti.

DOWN CAFE’yi İNCELEDİ

Buradaki ziyaretinin ardından Akhisar’da geçtiğimiz ay açılışı yapılan Sevgi Çocukları Down Cafe’yi de ziyaret eden Erzurum Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’a da böyle cafelerden açmak istediklerini söyledi.