Terörün kınanarak başlandığı Manisa Medya TV'de yayınlanan "Engin Akyüz ile konuşuYORUM" programında bu hafta Ağız ve Diş Sağlığının önemi konuşuldu. ATSO Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr.Hüseyin Tavlı yeni Devlet Hastanesi yanında yapılan Diş Hastanesinin modern bir bina olduğunu, son tekniklerle donatıldığını ve ekim ayı içerisinde hizmete başlayacağını anlatarak hastalara verilen hizmet kalitesinin daha da artacağını, çocuklar içinde ayrı bir bölümün yapıldığını ve uzman bir kadroya sahip olmalarının Akhisar için bir şans olduğunu belirtti.

Uzman Diş Hekimi Umut İyiyapıcı Destan Hanımda dişlerle ilgili doğru bilinen yanlışları anlatarak diş fırçalama, diş ipi  kullanımı, diş çürümesi, diş dolgusu, porselen diş ve implant tedavileri ile ilgili bilgilerini kamuoyu ile paylaşarak en az 6 ayda bir diş temizletilmesi gerektiğini, ağız içi yaraların ve ağız kokusunun başka hastalıkların habercisi olabileceğini ve ihmal edilmemesi gerektiğini anlattı.

Diş ile ilgili tedavilerin bir çoğunda sosyal güvenlik kurumlarına tabi olan hastaların ücretlerinin devlet tarafından ödendiğini bildiren Dr. Hüseyin Tavlı ve Dr. Umut İyiyapıcı Destan, hastaların en küçük şikayetlerinde hekimlere müracaat etmeleri gerektiğini söyleyerek ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu söylediler.