Her Cuma Saat 20:00'de Manisa Medya TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan Engin Akyüz ile konuşuYORUM bu hafta "Engelliler" konusunu ele aldı.

ABZED Derneği Başkanı Cem Bayrak, Engelliler Halter Milli Takım Sporcusu Şükrü Mutlu ve önceki yıl Akhisar'da düzenlenen Engelliler ile ilgili kompozisyon yarışmasında 1. olan Engelli Büşra Gül Çelik programa konuk olarak katıldılar.
ABZED...
 
Akhisar Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği (ABZED) Başkanı Cem Bayrak'ın şiir okuması ile başlayan programda, derneğin 1994 yılında kurulduğu, 5 kişilik yönetim kurulu olduğu ve her hafta toplanılarak kararlar alındığı anlatıldı. Yaklaşık 60 civarında bedensel, 20 civarında da zihinsel vatandaşın derneğe üye olduğunu, bu üyeleri sosyal hayata kazandırmak için çaba gösterdiklerini, sadece Engellilerin çalıştığı bir Cafelerinin olduğunu ve Cafe gelirlerinin tümünün derneğe gelir olarak aktarıldığını kaydeden Bayrak, zaman zaman kermesler de düzenlediklerini, hayırsever vatandaşların desteklerini de aldıklarını anlattı.
 
OKUNAN KOMPOZİSYON HERKESİ DUYGULANDIRDI...
 
Boy kısalığı ve bacak çarpıklığı rahatsızlığı olan Lise öğrencisi Engelli Büşra Gül Çelik, 1.lik kazandığı kompozisyonu kendi sesinden, kameralar karşısında okudu. Engellilerin karşılaştığı bütün sorunları, toplumun onlara bakışını, zaman zaman alay edenlerin bile olduğunu, kısacık kompozisyona sığdıran Büşra Gül Çelik, adeta tüm topluma Engelliler ile ilgili ders verdi. Duygu yüklü bir havanın oluştuğu programda katılımcılar gözyaşlarına boğulurken izleyicilerinde duygulandıkları tespit edildi.
 
ENGELLİ HALTERCİMİZ...
 
Süperligde mücadele eden hiç bir kulübün Engelli Halter takımının olmadığı, sadece Akhisar Belediyesporun böyle sporculara sahip olduğunu belirten Engelli Haltercimiz Şükrü Mutlu, Türkiye rekortmenlikleri, Manisa İl Şampiyonlukları ve Dubai'de düzenlenen Dünya Şampiyonasında 4. olduğunu anlattı. Kendisine destek olan Ailesine, Abzed'e ve Belediye Yetkililerine şükranlarını sunan Milli Halterci, kendilerine "sen bu işi yapamazsın denilmemesi gerektiğini, tam tersine sen bu işi yaparsın" diyerek kendilerinin motive edilmesinin daha doğru olduğunu  söyledi.   
 
ÇILGIN PROJE...
 
"Tatile Engel Yok" sloganı ile yola çıkan Abzed Derneği, önümüzdeki günlerde uygulanacak projeyi Engin Akyüz ile konuşuYORUM programında tanıttı. Engelli çocuklarımızın aileleri ile birlikte Dikili-Bademli tarafında, betopandan yapılmış, 9 m2.lik engelliler için özel tasarlanmış evlerde şifa bulmak için tatile göndermeyi planlayan Başkan, güneş ışınlarından, deniz kumundan ve Kleopatra'nın çamurundan engellilerin faydalanması için bu projeyi geliştirdiklerini anlattı. Denize beş metre kala tekerlekli sandalye ile, ray üzerinden denize engellilerin girebileceklerini, güvenlik tedbirlerinin alındığını, 150 kişiyi bu projeden ücretsiz olarak yararlandırmak istediklerini ve 15 Haziran ile 30 Eylül arası engellilerin bu projeden faydalanabileceklerini belirtti.  
 
"Tatile Engel Yok" projesi için yaklaşık 30-40 bin TL,ye ihtiyaç olduğunu ve Türkiye'de bir ilk olan bu projeye sivil toplum örgütlerinden ve tüm hayırsever vatandaşlardan  destek beklediklerini belirten dernek Başkanı Cem Bayrak, bağışta bulunmak isteyen hayırseverler için T.C. Ziraat Bankası Akhisar Şubesi 46879579-5001 189, IBAN TR44 0001 0001 8946 8795 7950 01 nolu hesap numarasını verdi.
 
YOLLAR, KALDIRIMLAR...
 
Programın son bölümünde tüm engellileri temsilen programa katılan Çelik ve Mutlu, engelliler adına araç park yerlerine diğer araçların park edilmemesini, kaldırımlara ürünler koyulurken engellilerin düşünülmesini, ve kaldırımlardaki rampaların önlerinin işgal edilmesinin kendilerini zor durumda bıraktıklarını belirterek kamuoyuna daha dikkatli davranılması çağrısında bulundular.
 
Duygu yüklü program esnasında Engelli Vatandaşların anlattıklarından etkilenen Kameraman Burak Amanlar ve Yönetmen Cabir Ergezer'inde Programın Yapımcısı ve Sunucusu Engin Akyüz gibi gözyaşlarını tutamadıkları gözden kaçmadı. Programın sonunda hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafı hafızalarda kaldı.