Türk Sinemasının ünlü sanatçısı Ayşen Gruda'nın vefatı dolayısı ile tüm sanatseverlere baş sağlığı dileyerek başlanılan programda ASDER Başkanı Hülya Arıcı Çap, ASDER'in kuruluşu ve yönetimi hakkında bilgiler vererek dernek bünyesinde yapılan kültürel faaliyetleri anlattı. Sadece Türk Halk Müziği değil, tiyatro, satranç, çini, ebru, tesip gibi bir çok dalda hizmet vermeye çalıştıklarını, Akhisar Belediyesinden bu konuda ciddi destek aldıklarını da anlatan Çap; çalışmalarının hangi günlerde ve saatlerde olduğu hakkında da bilgiler verdi.

Program Moderatörü Engin Akyüz'e kendi yaptığı Ebru sanatı ile tabloyu yayın esnasında hediye de eden Başkan, ebru sanatının nasıl yapıldığını da ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Aynı zamanda Müzik Öğretmenide olan, Türk Halk Müziği Koro Şefi Mustafa Kılınç konuşmasına başlarken müziğin tanımını, tarihçesini ve Türk Halk Müziğinin gelişimini anlattı. Halk müziğinde makamlar ile ilgili de konuşan Kılınç, getirdiği bağlama ve kabak kemane ile çeşitli türküleri hem söyledi hem çaldı.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Asil Deniz Yıldız ise ziraat mühendisi olmasına rağmen Halk Müziğine aşık olduğunu ve müziği çok sevdiğini anlatarak, 5 yaşında iken annesinin kendisini ayağında sallarken söylediği türkülerden etkilendiğini ve belki de halk müziğine bu yüzden gönül verdiğini söyledi.

İki saatin üzerinde canlı olarak yayınlanan Engin Akyüz ile konuşuYORUM'da genç sanatçı Asil Deniz Yıldız, Mustafa Kılınç'ın bağlaması eşliğinde "Sarı gelin", "Kanadım değdi Sevdaya", "Gesi Bağları", "Çeşm-i Siyahım", "Ne Ağlarsın", "Uzun İnce bir Yoldayım", "Telli Turnam", "Şafak Söktü Yine", "Odam Kireçtir Benim", "Dostum Dostum", Aldırma Gönül", "Erik Dalı Gevrektir" türkülerini, bazılarını tek, bazılarını da hocası ile birlikte söyleyerek izleyenlerden övücü mesajlar aldılar.